„Casa Verde” pentru inca 300 de mureseni

Zece beneficiari ai programului „Casa Verde” au primit contractele vineri, 20 august, din partea ministrului Mediului, Borbely Laszlo, in cadrul unei ceremonii care a avut loc la sediul Administratiei Bazinale de Apa Mures.
casa verde
„Toti cei care in aceasta perioada vor depune dosare vor ajunge sa primeasca aceasta subventie de 6.000, respectiv 8.000 lei la pompe de caldura. Dosarele se predau la Agentia pentru Protectia Mediului, regula de atribuire fiind primul venit, primul servit”, a declarat Borbely Laszlo. Acesta a subliniat ca autoritatile au gandit un sistem cat mai simplu, astfel incat realizarea dosarului sa nu fie complicata. „Dosarul se intocmeste simplu si trebuie sa contina documente privind proprietatea, copie dupa actul de identitate, document care sa ateste ca solicitantul nu are datorii catre stat si un cont bancar”, a aratat Borbely Laszlo.

Potrivit ministrului Mediului, pana la data de 13 august, la nivelul judetului Mures au fost depuse 317 de dosare, valoarea fondurilor accesate fiind de 1.098.000 lei. „Pentru judetul Mures mai avem alocati cam 1,8 milioane lei, bani care ajung pentru peste 300 de dosare. Am amanat termenul de depunere a facturilor care era 31 octombrie pana in 15 decembrie, pentru a fi timp sa se realizeze investitia”, a precizat Borbely Laszlo. Pe plan national au fost depuse 7.448 de dosare, valoarea fondurilor accesate fiind de 44 milioane lei, dintr-un total de 110 milioane lei, valoarea fondurilor existente in Fondul de Mediu pentru programul „Casa Verde”.

Sursa: Zi de Zi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *