“Satul Biodiversitatii” ajunge la Brasov

Brasovenii si turistii aflati in oras in perioada 24 iulie – 6 august sunt asteptati la expozitia “Satul Biodiversitatii” din Piata Sfatului, pentru a afla cum se pot implica in protejarea biodiversitatii, anunta Reprezentanta Comisiei Europene in Romania.
Centrul orasului Brasov va gazdui in perioada 24 iulie – 6 august expozitia “Satul Biodiversitatii”
Satul Biodiversitatii

Expozitia debuteaza sambata, 24 iulie, cu activitati interactive pentru intreaga familie. Copiii vor avea ocazia sa invete activ despre biodiversitate, colorand planse, apoi, alaturi de parintii lor vor participa la cultivarea de salate gustoase si decorative. Obiectivul este acela de a incuraja consumul de plante aromatice din propria gradina ecologica, ce poate fi amenajata chiar si pe balcon.

Expozitia mai cuprinde o structura cu imaginile si mesajele campaniei, precum si un chiosc cu panouri informative referitoare la ce inseamna biodiversitatea, cum ne ajuta sa supravietuim, care sunt amenintarile la adresa acesteia si mai ales cum ne putem implica, fiecare in parte, pentru a o proteja.

Activitatile se vor desfasura sambata, 24 iulie, intre orele 10:00 si 18:00, urmand ca expozitia sa poata fi vizitata in Piata Sfatului pana pe 6 august 2010.

A doua oprire a expozitiei intinerante

Brasovul este cel de-al doilea oras care gaduieste expozitia “Satul Biodiversitatii” din Romania; primul eveniment a avut loc pe 22 mai, de Ziua Internationala a Biodiversitatii, in Parcul IOR din Bucuresti, expozitia fiind vizitata de peste 3,000 de persoane.

Expozitia face parte din Campania Biodiversitatii a Comisiei Europene, care a fost lansata in aprilie si se desfasoara concomitent in sase state membre cu un grad scazut de informare in privinta biodiversitatii – Romania, Bulgaria, Italia, Spania, Polonia si Olanda.

Initiativa Comisiei are la baza un recent studiu Eurobarometru care arata ca multi europeni nu inteleg semnificatia termenului biodiversitate si nu cred ca sunt bine informati in ceea ce priveste pierderea ei.

De aceea, campania isi propune sa contribuie la cresterea gradului de responsabilizare a publicului prin educare si prin generarea unui angajament comun al cetatenilor si autoritatilor locale.

Sursa: Evenimentul Zilei

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,334FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente