10 milioane de euro pentru piste de biciclisti

  0
  309
  10 milioane de euro pentru ca pistele de biciclisti sa nu mai arate asa
  10 milioane de euro pentru ca pistele de biciclisti sa nu mai arate asa

  In orasele noastre aglomerate bicicleta ramane o pasiune periculoasa. Ca sa schimbe situatia, statul vrea sa le dea primariilor 10 milioane de euro pentru amenajarea unor piste speciale.

  Cele care exista deja nu sunt decat niste dungi pe trotuare. Locul lor ar fi pe carosabil, dar unde sa mutam masinile parcate, se intreaba responsabilii.
  Mihai, curier pe bicicleta in Bucuresti, nu foloseste pistele pentru ca sunt mereu ocupate de masini sau panouri. Mai nou, in fata i-a aparut si un tomberon.
  Si tot din cauza acestor piste, soferii si biciclistii au devenit dusmani de moarte.
  Soferii risca trei puncte de penalizare si o amenda de 250 de lei daca parcheaza pe o pista. Dar sunt atat de multi, pentru ca nu au unde sa-si lase masinile, incat politistii se declara invinsi.
  Altfel stau lucrurile in Europa civilizata. Acolo se circula pe pista pentru bicicleta pusa exact pe sosea.
  In Bucuresti situatia e cu totul alta. De exemplu, un trotuar din Capitala a avut initial 8 metri latime. Dupa ce s-a construit parcarea, dar si calea pentru biciclisti, pietonii au ramas doar cu 1,8 metri. Ministerul Mediului ar vrea ca locurile de parcare de langa trotuare sa fie desfiintate, in favoarea pistelor.
  Seful de la mediu sustine insa ca nu le poate impune aceasta idee autoritatilor locale, asa ca Ministerul sau le ofera 10 milioane de euro. Banii ar putea fi folositi la amenajarea pistelor, tot pe trotuare. Programul va demara luna viitoare

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.