Romania va avea un parc eolian de stat

Romania va avea un parc eolian de stat

Din 2012, Romania va avea un parc eolian de stat, in contextul in care Electrica va produce curent din surse regenerabile, dupa ce va finaliza constructia celor doua parcuri din judetele Constanta si Galati, in urma unei investitii de peste 230 milioane de dolari.

Electrica are in vedere constructia unui parc eolian la Chirongeni, in judetul Constanta, a carui capacitate va fi de 51 MW, in timp ce al doilea parc, din localitatea Frumusita-Ijdileni, din judetul Galati, va avea o capacitate de 45 MW, anunta Financiarul.

Cei mai mari investitori din sectorul energiei regenerabile de pana acum vin din afara, iar printre acestia se numara cehii de la CEZ, care au deja jumatate din parcul de 600 MW de la Fantanele-Cogealac, portughezii de la Energias de Portugal, cu parcul de la Cernavoda, si italienii de la Enel cu ferma de la Valea Nucarilor, judetul Tulcea.

Pe de alta parte, germanii de la Grupul energetic RWE a renuntat la dezvoltarea unui parc eolian de aproape 150 MW in Valea Dacilor din judetul Constanta, din cauza incertitudinii legislative, a declarat consultantul in afaceri publice al Asociatiei Romane pentru Energie Eoliana (AREE), Ionel David.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *