10.000 de vizitatori in prima zi a deschiderii oficiale a Pavilionului Romaniei la Expo 2010

  0
  334

  Pavilionul National al Romaniei la Expo 2010, Greenopolis, a fost vizitat de aproximativ 10.000 de persoane, in prima zi a deschiderii oficiale a expozitiei mondiale, informeaza MAE.Greenopolis

  Circa 10.000 de persoane au vizitat muzeul si au urmarit programul cultural sustinut de ansamblul folcloric Crisana si fanfara Shavale, la Pavilionul National al Romaniei la Expo 2010 Greenopolis. De asemenea, aproximativ 100 de persoane au luat masa la restaurantul romanesc, deschis in cadrul pavilionului.

  „Pavilionul Romaniei a inceput sa functioneze in regim de normalitate”, a declarat comisarul expozitiei, Ferdinand Nagy.

  Acesta a anuntat ca Ministerul Afacerilor Externe a incheiat pentru Expo 2010 un parteneriat cu Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), pe baza caruia va fi organizata o saptamana a CCIR la Pavilionul Romaniei. De asemenea, mai multe Camere de Comert judetene vor organiza evenimente in cadrul Pavilionului. Scopul acestui parteneriat este de a sprijini promovarea companiilor romanesti si de a sustine contactele intre mediul de afaceri din Romania si cel din China.

  Romania participa in perioada 1 mai – 31 octombrie 2010 la Expozitia Mondiala organizata la Shanghai, China, sub genericul „Un oras mai bun, o viata mai buna”.

  Pavilionul national al Romaniei – GREENOPOLIS – „MEGAPOLISUL VERDE” – conceput sub forma unui mar verde, cu o felie taiata alaturi, cuprinde patru sectiuni: spatiul expozitional principal – dedicat prezentarii civilizatiei urbane, culturii si traditiilor, a potentialului natural, precum si a celorlalte elemente care fac din Romania o tara unica in peisajul european; spatiul dedicat evenimentelor culturale (scena) – va gazdui spectacole live: folclor, balet si dans contemporan, teatru non-verbal, muzica de camera si instrumentala, interpretari vocale, de la canto la muzica moderna; sala de conferinte – va gazdui seminarii specializate sau pentru publicul larg, promovand schimburile economice si comerciale, turismul, cooperarea stiintifica; restaurant cu specific romanesc.

  Conceptul arhitectural al pavilionului romanesc apartine firmei SC M&C STRATEGY DEVELOPMENT SRL si a fost declarat castigator in urma desfasurarii „Bursei de Idei” organizate la sfarsitul anului 2008 de catre ministerul care gestiona la acel moment participarea Romaniei la Expo 2010. Conceptul arhitectural nu a presupus costuri din partea statului roman.

  Expozitia Mondiala Shanghai 2010 se va desfasura pe durata a 184 de zile, in perioada 1 mai – 31 octombrie 2010. Organizatorii EXPO 2010 se asteapta la participarea a peste 200 de tari si organizatii internationale si a aproximativ 70 de milioane de vizitatori.

  Sursa: Realitatea TV

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.