11 caini au fost omorati la Rasnov. Motivul: sufereau de jigodie

Patrupedele erau in grija Azilului de caini din Rasnov si au fost eutanasiate in aceasta dupa-amiaza.caini omorati

Reprezentantii Federatiei Nationale pentru Protectia Animalelor au descoperit, azi, in jurul pranzului lesurile a 11 caini, in Aziul canin de la Rasnov. Oamenii venisa la Rasnov impreuna cu cei de la Asociatia „Milioane de prieteni” pentru adopta o parte dintre animale. In loc sa plece cu ele spre Brasov, ei au constatat cu stupoare ca animelele zaceau moarte in incinta azilului.

Mai mult decat atat poarta era incuiata, astfel ca nimeni nu a putut intra pana cand la fata locului nu a venit criminalistul de la Politia Rasnov.

„Cand am ajuns aici si ne-am uitat inauntru ne-am dat seama ca sunt morti. A venit masina de la Protan Codlea sa ia lesurile, dar nu i-am lasat sa intre si am chemat Politia. A venit cineva de la Primarie care ne-a spus ca animalele au fost eutanasiate fiindca sufereau de boala care se numeste jigodie, dar nu cred asa ceva. Am vorbit la Directia Santiar-Veterinara Brasov sa analizam cadavrele si sa vedem daca animalele erau intr-adevar bolnave si daca li s-a facut tratamentul corespunzator cat mai erau in viata. In plus, in azil erau in total 25 de caini si nu doar acestia 11. Nu stiu unde au disparut ceilalti”, a spus Codrut Feher de la Federatia Nationala pentru Protectia Animalelor.

Reprezentantii Primariei Rasnov spun ca patrupedele au fost eutanasiate legal. „Medicul veterinar a consultat cei 11 caini si azi dimineata (ieri-n.r.) si-a dat avizul pentru a fi omorati fiindca sufereau de jigodie si se impune prin lege eutanasierea lor”, a spus Ilie Marian, inspector de specialitate in cadrul Compartimentului de Mediu din cadrul Primariei Rasnov.

Politistii au inceput si ei cercetarile pentru a afla circumstantele in care au fost omorate animalele.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *