13 organizatii ofera peste 150 de locuri de voluntariat la Targul de Voluntariat Brasov

13 organizatii ofera peste 150 de locuri de voluntariat la Targul de Voluntariat Brasov
13 organizatii ofera peste 150 de locuri de voluntariat la Targul de Voluntariat Brasov

Targul de Voluntariat Brasov, editia a III-a va avea loc in 31 mai, intre orele 10-16, in Parcul Central N. Titulescu, fiind un eveniment organizat de Asociatia Colors si Reteaua CAN in cadrul Saptamanii Europene a Tineretului. 13 organizatii ofera peste 150 de locuri de voluntariat in Brasov si Sanpetru.
Ca si la editiile anterioare, Targul de Voluntariat Brasov pune fata in fata organizatii neguvernamentale si institutii publice care dezvolta proiecte de voluntariat comunitar si personae interesate de voluntariat. La editia a III-a si-au anuntat participarea 13 organizatii din Brasov si Sanpetru: Asociatia pentru Integrare Sociala si Protectia Mediului Feedback prin Centrul de Voluntariat Brasov, Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Hepatice din Romania, Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Anti Drog Brasov, Asociatia Copiii de Cristal, Edu for All, Tineri pentru Tineri sucursala Brasov, Asociatia de Servicii Sociale Scut, Fundatia Hospice Casa Sperantei, Fundatia Poplars Romania, International Awards for Young People, Departamentul de Binefaceri (proiectul Lucruri gratis), Asociatia Colors si Reteaua CAN.

Domeniile in care activeaza aceste organizatii sunt social, sanatate, tineret, ecologie, cultura si educatie, persoanele interesate avand ocazia sa afle mai multe despre oportunitatile de voluntariat, despre sarcinile voluntarilor si beneficiile obtinute, precum si sa se inscrie ca voluntari pentru perioada verii si nu numai.
“Relatia dintre voluntari si cauzele lor este una de dragoste si pasiune, drept urmare Targul din acest an este organizat sub forma unui film de dragoste. Voluntarii vor avea ocazia sa devina actori in activitatile propuse ad-hoc de organizatiile participante, testand astfel pentru cateva minute ce inseamna sa fii voluntar. Va exista de asemenea un stand cu informatii generale despre voluntariat si legislatia in domeniu” a declarat Claudia Popa, presedintele Asociatiei Colors.

“Nu fi spectator. SETeaza-te! Fii voluntar!” este mesajul Targului de Voluntariat Brasov, construit pe mesajul general al Saptamanii Europene a Tineretului, care se desfasoara intre 27 mai – 2 iunie. La Brasov Asociatia Colors si partenerii sai organizeaza cinci zile de evenimente destinate tinerilor, printre care Hippo si prietenii sai (1 iunie), ateliere creative, dezbateri si vizionari de filme scurte despre cetatenia activa.

In caz de vreme nefavorabila, evenimentul va fi reprogramat.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,331FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente