150 de oameni au plecat cu bicicletele la mare, in velo-expeditia „ProSport”

150 de oameni au plecat cu bicicletele la mare, in velo-expeditia "ProSport"

Campioana olimpica la gimnastica Andreea Raducanu a dat startul, sambata, de la ora 8.00, velo-expeditiei „ProSport cu bicicleta la mare”, un eveniment dedicat impatimitilor mersului pe doua roti, organizat de ProSport. In cele doua zile de velo-expeditie (sambata si duminica) vor fi parcursi in total 280 de kilometri. Numarul de locuri a fost limitat la 150, toate fiind ocupate in doar trei zile de la deschiderea inscrierilor.

Ziarul ProSport, organizatorul principal al evenimentului, a pregatit numeroase surprize participantilor. Fiecare biciclist va beneficia de puncte de alimentare pe traseu, o noapte de cazare in statiunea Amara, cina si micul dejun pentru recapatarea fortelor, asistenta tehnica pentru biciclete, transportul retur in Bucuresti, echipaj de politie si ambulanta pe traseu.

Care sunt motivele pentru care biciclistii amatori ar trebui sa participe la aceasta excursie pe doua roti? „Nu exista motive. Exista doar porniri, pasiuni, hotarari curajoase. Trebuie sa rezisti in sa o zi intreaga, sa-ti placa sandvisul cu branza adus de acasa, zdruncinaturile, caldura si frigul (cateodata concomitent), camioanele care trec pe langa tine, setea, oboseala extrema”, spune Lucian Mindruta.

„Dar dincolo de toate astea, la mare mergi cu bicicleta si pentru ca vrei sa le spui celorlalti ceva important: ca nu trebuie sa ne distrugem mediul si nici pe noi, ca exista un fel de viata care nu presupune 250 de cai pe masina si jumatate de tona de inox, ca te poti simti bine cu prietenii fara sa fie nevoie sa te lauzi cu ceea ce ai. Doar fiind ceea ce esti: un om liber, hotarat sa dea gata, in doua zile, o multime de kilometri si o groaza de prejudecati! De-aia va si chem: sa le spunem celorlalti, care stau acasa la televizor, ca noi stim ce-au pierdut ei, dar ca ei nu vor afla niciodata… Decat poate, la anul, la cursa urmatoare!”, explica Mindruta, un un impatimit al mersului pe doua roti.

Evenimentul face parte dintr-o ampla campanie denumita „ProSport – Pro Miscare”.

„Ne propunem ca prin actiunile din acest an sa popularizam stilul de viata activ si sanatos in detrimentul sedentarismului. Promovam competitiile pentru amatori si povestile unor oameni obisnuiti care includ sportul in activitatea zilnica”, spune Olaru Mircea, Brand Manager ProSport.

Ultimele noutati despre ProSport cu bicicleta la mare pot fi aflate si de pe pagina de Facebook http://www.facebook.com/cubicicletalamare.

„ProSport cu bicicleta la mare” este un eveniment cicloturistic, organizat de ziarul ProSport alaturi de LIDL si REDIS Nutritie. Partenerii media sunt Descopera.ro, MBIKE si Adrenallina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *