160 de kilograme de peste capturate

0
395
Dosar penal pentru braconaj piscicol pe Prut

Jandarmii valceni impreuna cu lucratorii Agentiei Nationale pentru Pescuit si Acvacultura (ANPA) au confiscat luni 160 de kilograme de peste, in timpul desfasurarii unei actiuni pentru combaterea braconajului piscicol pe raul Olt.
braconaj piscicol
In timp ce se deplasau in zonele de supraveghere, pe un drum din localitatea Orlesti, jandarmii au observat o femeie care oferea spre vanzare trecatorilor peste din specii diferite, ce se afla depozitat in mai multe vase, intr-o caruta. Aurica Antohi, de 46 de ani, din Orlesti, vindea peste fara sa detina acte de provenienta si nici documentele sanitar-veterinare prevazute de legislatia in vigoare. „Cantitatea de 160 de kilograme de peste a fost ridicata de jandarmi in vederea confiscarii si predata pe baza de proces-verbal reprezentantului ANPA. S-au intocmit si actele premergatoare pentru savarsirea infractiunii de detinere fara documente legale a pestelui, care au fost inaintate spre solutionare Parchetului de pe langa Tribunalul Valcea”, a declarat capitanul Cristian Turcu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Jandarmi Valcea.

In timpul desfasurarii actiunii a mai fost depistata o persoana care pescuia in apropierea Barajului Hidrocentralei Babeni, folosind unelte interzise de lege. Si in aceasta cauza jandarmii au intocmit actele premergatoare pentru savarsirea infractiunii de pescuit cu unelte interzise, ce au fost inaintate instantei spre solutionare.

Sursa: Gazeta de Sud

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.