2.200 de puieti, 5.000 de metri patrati impaduriti si 123 de oameni = padure la Caianu Mic

2.200 de puieti, 5.000 de metri patrati impaduriti si 123 de oameni = padure la Caianu Mic
2.200 de puieti, 5.000 de metri patrati impaduriti si 123 de oameni = padure la Caianu Mic

Paul Stir, pe langa faptul ca e cel mai tanar primar din tara, este si un ecologist convins, lucru pe care il demonstreaza in fiecare zi. „Nu imi plac vorbele goale”, spune tanarul primar, asa ca a initiat cu sprijinul consiliului local si al satenilor o actiune unica in judet – „Anul curateniei in comuna Caianu Mic”. Miercuri, edilul din Caianu Mic, alaturi de zeci de elevi, politicieni, politisti, sateni si silvicultori au impadurit cel mai degradat deal din Dobric cu paltin si stejar.

”Astazi, in cadrul campaniei de ecologizare ”Impreuna pentru un mediu mai curat” alaturi de multi oameni de buna credinta care mi-au fost alaturi am reusit sa plantam 2200 de copaci din speciile stejar si paltin in localitatea Dobric , localitate componenta comunei, pe o suprafata de teren aflat in avansata stare de degradare . La actiune au participat 123 persoane , reprezentanti ai primariei Caianu Mic , consilieri locali, lucratori ai Ocolului Silvic Beclean , lucratori ai Sectiei 5 de Politie Petru Rares , reprezentanti ai Scolii Gimnaziale Dobric , elevii claselor IX-XII ai Liceului Tehnologic Ion Caian Romanul , beneficiarii de ajutor social , dar si deputatul Daniel Suciu, respectiv Ioan Denes, senator . Multumesc tuturor participantilor , dar si elevilor aflati sub coordonarea directorilor care au ales sa contribuie la imbunatatirea mediului prin plantarea acestor copaci. Asadar , fiecare gest pe care noi il facem poate contribui in bine la protejarea mediului si imbunatatirea vietii cotidiene”, a spus Stir.
Deputatul Daniel Suciu

” Este o actiune importanta pentru ceea ce inseamna aceasta comuna si aceasta frumoasa zona din judetul nostru. Desi, primarul Paul Stir nu este de-al nostru, eu sunt convins ca este alaturi de noi, alaturi de cei care vor sa transforme Romania. Daca fiecare primar ar planta cate 2000 de copaci, cu siguranta viitotul padurilor noastre ar putea fi altul. Am plantat cativa puieti de stejar, un arbore puternic si secular, asa ca ma simt un om implinit – am o familie frumoasa, doi copii si mai frumosi, iar, acum am plantat un arbore, parca asa se zice”, spune deputatul Suciu.

Senatorul Ioan Denes

” Ma bucura asemenea gen de actiuni mai ales daca ele sunt facute in locurile natale, atat de dragi mie. Paul Stir e un primar tanar si care stie ce vrea. Fiecare munca e interesanta in felul ei, dar a planta puieti, dupa care sa poti vedea cum crestea padurea sub ochii tai mi se pare ceva extraordinar”, povesteste Denes.

Campania de ecologizare continua

Actiunea de impadurire este doar un alt eveniment in cadrul campaniei initiate de Paul Stir – „Impreuna pentru un mediu mai curat”, actiuni de ecologizare care vor continua pana la sfarsitul anului.
„Este anul curateniei in comuna Caianu-Mic, iar comuna noastra va fi o comuna mai frumoasa”, a conchis Paul Stir.

Comuna Caianu-Mic este situata in partea de vest a judetului Bistrita-Nasaud si are in componenta patru localitati: Caianu-Mic (resedinta), Caianu-Mare, Dobric si Ciceu-Poieni. Conform recensamantului efectuat in 2011, populatia comunei a fost de 4.200 de locuitori. Primarul Paul Stir a obtinut mandatul de primar in anul 2012, cand avea doar 23 de ani.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,334FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente