2008 – Propunere de buget pentru Mediu

Ministrul Mediului si Dezvoltarii Durabile, Attila Korodi, este de parere ca bugetul alocat Ministerului pentru 2008 (in valoare de 1,82 miliarde lei) este „echilibrat si consistent si poate asigura confortul cetatenilor”.

Bugetul MMDD pentru 2008 este mai mare cu 17,67 la suta fata de 2007. „Una dintre cele mai importante componente al bugetului pe anului viitor este Proiectul privind investitiile prioritare pentru gospodarirea apelor, aprobat in board-ul Bancii de Dezvoltare a Consiliului Europei, care cuprinde 223 de obiective de investitii si care va fi sprijinit cu 298,75 milioane lei.

Prin aceasta proiectie bugetara, vom continua proiecte de renaturare a Deltei, modernizarea oraselor si satelor prin extinderea retelei de alimentare cu apa si constructia de statii noi de epurare”, a spus Korodi. Proiectul privind apararea impotriva inundatiilor in zona de sud-vest a Romaniei, aprobat, de asemenea, in board-ul Bancii de Dezvoltare a Consiliului Europei, are alocati 62,8 milioane lei.

Ministerul spera sa finalizeze si proiectul pentru diminuarea riscurilor in cazul producerii calamitatilor naturale si pregatirea pentru situatii de urgenta a componentei C – Reducerea riscurilor in caz de inundatii si alunecari de teren – care are alocata suma de 60,6 milioane lei.

PROIECTE NOI. In ceea ce priveste proiectele noi, MMDD va finanta, din bugetul pe 2008, proiectul privind investitii prioritare pentru gospodarirea apelor (care are prevazuta suma de 298,75 milioane lei) si cel privind politica in domeniul infrastructurii de mediu in zonele urbane si rurale (care are alocati 105,568 milioane lei). Proiectele de asistenta tehnica derulate pe axa prioritara din Programul Operational Sectorial mediu a primit 12 milioane lei.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *