Array

2,1 milioane de lei pentru amenajarea pistelor de biciclete in Reghin

2,1 milioane de lei pentru amenajarea pistelor de biciclete in Reghin

Primaria Reghin a fost anuntata de Administratia Fondului de Mediu ca proiectul in valoare de 2,1 milioane de lei privind amenajarea unei piste pentru biciclisti in municipiu a fost aprobat in vederea finantarii.
Astfel, 89% din suma reprezinta finantare nerambursabila, iar restul contributia proprie a municipiului Reghin. Pista va cuprinde trei trasee care vor parcurge integral sau partial mai multe strazi dupa cum urmeaza: traseul nr. 1 cuprinde urmatorul itinerar: strada Nicolae Grigorescu – Bulevardul Mihai Viteazu – strada Teilor – strada Iernii – strada Apalinei – pod – strada Pomilor – Canalul Morii – pod – strada Iernuteni – strada Duzilor – Parcul „Tineretului” – Stadion, traseul nr. 2 va parcurge urmatoarele zone: Parcul „Tineretului” – Strand – malul drept al raului Mures pana la intersectia cu strada Iernuteni, iar traseul nr. 3 va parcurge traseul: Strand – dig raul Mures – strada Koos Ferencz. Alte detalii am aflat de la ing. Nagy Andras, primarul municipiului Reghin.
Reporter: Despre ce suma e vorba si ce lungime va avea pista?
Ing. Nagy Andras: Am accesat acest program, am castigat finantarea si ni s-a alocat suma de 2,1 milioane de lei. Urmeaza sa facem proiectarea si executia. Pista va avea lungimea de peste sase kilometri.
Rep.: Care vor fi pasii urmatori?
N.A.: Conform procedurilor, va veni o comisie de la Bucuresti, de la Administratia Fondului de Mediu, care va verifica concordanta dintre proiect si CF, dupa care vor incepe discutiile despre alocarea banilor si bineinteles transele alocarii banilor vor fi stabilite de comun acord. Cert este ca s-au castigat acesti bani si nu este numai pista pentru biciclisti. Aceasta este tema, dar proiectul prevede modernizarea intregii zone unde va fi pista pentru biciclisti. Este prevazuta o pista, trotuar, zona verde, de agrement, pe malul Muresului. De asemenea, intreaga zona va fi iluminata si modernizata.
Rep.: Cand veti adopta bugetul municipiului Reghin?
N.A.: Bugetul municipiului Reghin nu este adoptat inca. Bugetul trebuie supus dezbaterii publice, pentru nu a avea probleme. Ati vazut ce probleme s-au iscat la Targu-Mures pe marginea bugetului. Dar nu pot sa-l supun dezbaterii publice pana nu-l intocmesc. La fel cum nu pot sa-l intocmesc pana cand nu primesc toate datele de la Finante. Acum vin sumele alocate pentru invatamant, proiecte, si din partea Consiliului Judetean, inca n-am primit toate actele. Suntem in stand-by cu bugetul si sper sa il finalizam cat mai rapid, dupa care sa il supunem dezbaterii publice, iar dupa aceea il introducem in sedinta ordinara, probabil in februarie.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente