Asociatia Producatorilor de Produse Traditionale si Ecologice “Alba Transilvania” promoveaza viata sanatoasa

Asociatia Producatorilor de Produse Traditionale si Ecologice “Alba Transilvania” promoveaza viata sanatoasa

Luni, la sediul Consiliului Judetean Alba, a avut loc Adunarea Generala a Asociatia Producatorilor de Produse Traditionale si Ecologice “Alba Transilvania”. Pe ordinea de zi a sedintei s-a aflat aprobarea programului de activitati pentru anul in curs, precum si discutarea problemelor curente cu care membrii asociatiei se confrunta.

Asociatia “Alba Transilvania” a fost infiintata in luna septembrie a anului trecut, la initiativa Consiliului Judetean Alba, cu scopul de a sprijini producatorii de produse traditionale din judetul Alba. Prin actiunile asociatiei se are in vedere asigurarea calitatii produselor, promovarea acestora, precum si reprezentarea intereselor micilor producatori de produse din judetul Alba si promovarea acestora.
Un punct important al sedintei de astazi l-a constituit aprobarea colaborarii cu Conviviumul Slow Food Alba Transilvania. Prin aceasta colaborare se are in vedere promovarea unui stil de viata sanatos, in care alimentatia bazata pe produse de calitate, cum sunt si produsele traditionale, joaca un rol deosebit de important.
“Desi infiintata doar de cateva luni, Asociatia a reusit deja sa deschida un magazin de produse traditionale la Alba Iulia – La Bacanie – in colaborare cu o alta asociatie a carei activitate este sustinuta de Consiliul judetean Alba, Asociatia crescatorilor de bovine. Activitatea va continua, anul acesta, prin atragerea de noi membri dar si prin campanii de atestare si de promovare a produselor traditionale. Alba este unul dintre judetele pretuite pentru modul in care a stiut sa-si pastreze si sa-si promoveze traditiile, iar acest lucru va da un plus de valoare si produselor realizate aici de producatorii traditionali”, a precizat Ion Dumitrel, presedintele Consiliului Judetean Alba, prezent la sedinta Adunarii Generale. (N.L.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *