24 de ore de teatru cu nuante ecologiste

  0
  222

  Sute de timisoreni pasionati de dramaturgie au participat la un spectacol-lectura si la o cina la lumina lumanarilor. Din 2003, la Timisoara, de Ziua Teatrului, actorii reusesc performanta de a munci o zi si o noapte in numele artei si al spectatorilor.teatru ecologic

  Iubitorii artei au avut parte de un weekend plin. Ziua internationala a Teatrului, sarbatorita ieri, a adus evenimente inedite in orasul de pe Bega. Continuand o traditie inceputa in 2003, Teatrul Studentesc Thespis a organizat un mega-maraton de teatru, manifestarile incepand de vineri, ora 24.00, si tinand o zi si o noapte. Sute de persoane au trecut pragul Casei de Cultura a Studentilor din Timisoara, incurajati de faptul ca toate reprezentatiile au fost gratuite. Cum foamea de cultura a tinerilor a fost mare, la performanta de 24 de ore de teatru si-au adus aportul mai mult teatre din Bucuresti, dar si din Chisinau.

  Cultura de calitate
  „A fost un deliciu. Pacat ca doar odata pe an se sarbatoreste ziua teatrului. Faptul ca nu a existat taxa de intrare a reprezentat cireasa de pe tort. Cel mai impresionant a fost spectacolul de magie cu trucurile simple dar pe intelesul tuturor”, a spus Ileana Dinca, una dintre timisorencele care a petrecut nu mai putin de 12 ore la spectacolele organizate. Spectacolele au fost intregite de workshop-uri de jonglerie, acrobatie si manipulare de obiecte, proiectii de spectacole, precum si concerte de buna calitate: Sonatic, Phaser si Cristina Padurariu impreuna cu Ionut Dorobantu. La fel ca in 2009, Teatrul Studentesc Thespis din Timisoara s-a alaturat si miscarii Earth Hour -Ora Pamantului stingand reflectoarele si prezentand un spectacol-lectura la lumina lumanarilor – „Un spectacol ratat”, dupa textele lui Daniil Harms.

  In timp ce in lumea intreaga timp de o ora lumina a fost stinsa, trupa de jonglerii cu foc „Shadows” a Asociatiei Internationale „The Serious Road Trip” a prezentat in curtea interioara a Casei de Cultura a Studentilor un spectacol de jonglerii cu foc. „A fost o oferta culturala non-stop greu de refuzat, dovada numarul mare de participanti si feed-back-ul oferit”, a declarat Adrian Korek, referent cultural la Casa de Cultura a Studentilor din Timisoara.

  Sursa: Adevarul

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.