Imigrantii din Est mananca lebedele occidentalilor

0
396
Microrezervaţie. Litoralul românesc, tărâmul lebedelor, raţelor sălbatice şi al lişiţelor

Britanicii din districtul Cambridgeshire sunt suparati pe imigrantii est europeni care prind lebede, pesti, iepuri, porumbei si chiar melci, distrugand habitatul din zona, in care au fost investite 10 milioane de lire sterline.lebede mancate

Imigrantii est-europeni din Peterborough, un oras din estul Angliei, din districtul Cambridgeshire, sunt acuzati ca mananca lebedele ce vin pe raul Nene pentru a se imperechea, relateaza Daily Mail.

Imigrantii ar prinde lebedele, le-ar bate cu bare de fier pana cand pasarile mor si le-ar praji la focuri deschise chiar pe malul raului, potrivit cotidianului.

Cu peste 16.000 de imigranti est-europeni veniti in ultimii cinci ani, cei care nu pot sau nu vor sa plateasca pentru o locuinta in Peterborough au adoptat un stil de viata de vanatori-culegatori, cu o inclinatie pentru cantitati mari de vodca poloneza si bere, comenteaza Daily Mail.

Locuind in adaposturi improvizate construite din lemn si folii de plastic, zeci de imigranti s-au stabilit pe malul raului Nene. Folosind plase, ei prind lebede, pesti, iepuri, porumbei si chiar melci, distrugand habitatul din zona, in care au fost investite 10 milioane de lire sterline.

Constiente ca aceste incidente ar putea genera tensiuni intre imigranti si localnici, carora le este teama sa mai mearga singuri pe malul raului, autoritatile strang scheletele de lebede pentru a le analiza si a stabili cum au murit.

„Acesti oameni (imigrantii – n.red.) au o lipsa totala de respect pentru natura si tara”, spune Jonathan Means, insarcinat cu patrularea pe malurile raului. „Stiu exact ce fac. Prind lebede si decimeaza populatia de pesti”, adauga el.

Braconierii distrug in mod regulat semnele pe care scrie, in diferite limbi, ca vanatul si pescuitul sunt interzise. In plus, nu se multumesc sa prinda cateva animale. Un grup de polonezi a fost prins incercand sa stranga, cu o plasa, toti pestii dintr-un iaz, inclusiv femelele si puii, ceea ce pune in pericol intreaga populatie din rau.

In conditiile in care, potrivit estimarilor, peste 60.000 de imigranti vor veni in Canbridgeshire pana in 2016, Misiunea poloneza din Peterborough a declarat ca acestia ar trebui educati, nu pedepsiti daca sunt prinsi pescuind sau vanand ilegal.

„Stiu ca ce fac este gresit – se prefac ca nu stiu daca sunt prinsi”, spune Means. „Uciderea de lebede si de pesti nu are nimic de-a face cu lipsa de educatie. Are de-a face cu decenta, bunele maniere si respectul pentru tara in care traiesti”, adauga el.

Un purtator de cuvant al ambasadei poloneze din Londra a confirmat ca diplomatii sunt la curent cu acuzatiile privind uciderea lebedelor, dar a pus sub semnul intrebarii amploarea fenomenului. „Cati polonezi sunt implicati? Patru sau cinci. O minoritate. Daca cineva a incalcat legea purtandu-se in acest fel animalic, sunt sigur ca va fi pedepsit conform legii britanice. Am auzit de patru sau cinci oameni arestati. A spune ca hoarde de polonezi iau animalele britanice creeaza o imagine gresita”, a subliniat el.

Astfel de cazuri, in care imigranti din Europa de Est au fost acuzati ca ucid si mananca lebedele, au aparut in mod regulat de cand Marea Britanie si-a deschis granitele pentru tari din fostul spatiu comunist, in 2004. Multe din ele s-au dovedit, insa, false, noteaza Daily Mail.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.