Targu-Mures: Sculptura in legume, o noua arta culinara

Cu totii ne-am dori ca mancarea de la restaurant sa fie cat mai multa si cat mai frumos ornata. Putini stiu insa ca ornamentele de pe farfurii se fac cu multa migala si in timp destul de indelungat. Mai ales cand, odata cu platoul ajunge o coroana de ridichi sau un trandafir din morcovi

Bucatarul ungur, Varga Caroly se ocupa chiar cu asa ceva si este cel mai bun in lume la sculptura in fructe si legume. „Nu-mi place sa ma laud cu asta dar am zece titluri de campion mondial si 11 medalii de aur la olimpiadele de gastronomie din cinci participari” spune maestrul bucatar. E foarte mandru de instrumentele sale si spune ca au fost concepute de un chinez si realizate in Elvetia, deci functioneaza cu precizie.

Si-a facut propria pensiune

Varga Caroly este bucatar sef si proprietar de restaurant si pensiune din Ungaria. Nu stie inca daca oamenii vin pentru mancarea buna sau pentru spectaculozitatea ornamentelor insa ii place sa creada ca pentru amandoua. „Vin la mine tot felul de oameni si le impartasesc din experienta mea chiar si amatorilor. La toti le explic ca nu trebuie sa te gandesti la ce vrei sa sculptezi ci sa-ti lasi imaginatia sa zboare. Eu asa fac si sculptez in functie de fructele si legumele de sezon” spune Varga. Bucatarul ungur a fost prezent zilele acestea la Targu-Mures la festivalul Gastropan si a lasat audienta cu gura cascata prin frumusetea sculpturilor sale in fructe si legume. ” Am mai fost in Romania si pot spune ca observ un interes crescut fata de aceasta ramura a gastronomiei. Multi mi-au cumparat cartile si seturile de sculptat”, marturiseste Varga Caroly.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *