3.000 de hectare de vegetatie au fost mistuite in sudul Frantei

0
337
Au mers doi kilometri pe jos, pentru a opri un incendiu de padure

Cele mai multe focare de incendii sunt in departamentul Herault, unde pompierii continua sa se lupte cu flacarile, care au distrus 12 case. Un focar, scapat de sub control, arde la 10 km nord de Montpellier.

Sud-estul Frantei este afectat de cele mai puternice incendii din aceasta vara. Mii de hectare de vegetatie au fost mistuite complet de flacari, iar sute de pompieri din toata zona au fost mobilizati. Autoritatile locale au confirmat ca nu s-au inregistrat victime.

Autoritatile franceze au anuntat ca, in total, peste 3000 de hectare de vegetatie au ars de ieri dupa-amiaza si pana azi-dimineata. Potrivit Le Figaro, cele mai multe focare de incendii sunt in departamentul Herault, unde pompierii continua sa se lupte cu flacarile, care au distrus 12 case. Un focar, scapat de sub control, arde la 10 km nord de Montpellier. Regiunea este in alerta inca de sambata din cauza vantului puternic, care acum inteteste focul.

900 de pompieri, chemati ca intariri din departamentele invecinate, actioneaza pe mai multe fronturi.
Ei au misiunea dificila sa opreasca valvataia inainte sa ajunga la portile orasului Montpellier. La Teyran, flacarile s-au apropiat de o zona artizanala, iar 15 familii au fost evacuate. Un alt incendiu, izbucnit langa Meze, a obligat autoritatile sa inchida autostrada A9, unde vizibilitatea era extrem de redusa. Imediat s-au format cozi uriase de masini.

Circulatia trenurilor intre Marsilia si Toulon, intrerupta aseara, s-a reluat doar cu viteza redusa. Traficul este blocat si pe autostrada A50, inchisa din cauza altui incendiu.

Sursa: Realitatea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.