30 august|”Sureanu Mountain Bike”: Se da startul mersului pe bicicleta. Traseul are o lungime de 20 km

30 august|”?ureanu Mountain Bike”: Se d? startul mersului pe biciclet?. Traseul are o lungime de 20 km
30 august|”Sureanu Mountain Bike”: Se da startul mersului pe bicicleta. Traseul are o lungime de 20 km
30 august|”Sureanu Mountain Bike”: Se da startul mersului pe bicicleta. Traseul are o lungime de 20 km

Cei care iubesc adrenalina si vor sa vada peisaje frumoase sunt asteptati sambata, 30 august, incepand cu ora 12.00, la competitia Sureanu Mountain Bike. Concursul are ca scop promovarea zonei si ii asteapta la linia de start pe toti cei care vor sa descopere superbele trasee din Muntii Sureanu, dar si sa petreaca momente inedite alaturi de prieteni. Traseul este disponibil indiferent de vreme, pe drumuri forestiere largi, ce trec prin paduri de brad, dar si prin gol alpin. Are o lungime de 20 kilometri, elevatia fiind de minimum 1.349 m si maximum 1.772 m. Se va pleca de la Apres-ski Ada – baza Domeniul Schiabil Sureanu si se continua spre stana Puru – Poarta Raiului – stana Prisaca – intersectia Valea Cugirului – Poarta Raiului – baza Domeniul Schiabil Sureanu – sosire Apres-ski Ada.

Cei care doresc sa se participe la concurs, nu trebuie sa plateasca nimic, inscrierea este gratuita si se face la centrul de informare de la Apres-ski Ada, Domeniul Schiabil Sureanu. Centru de informare va functiona intre 29-30 august.

Participantii vor fi impartiti pe categorii de varsta:

juniori (masculin si feminin) – 14 si 18 ani

masculin – 18 si 35 de ani

masculin – peste 35 de ani

feminin open – peste 18 ani

Aceste categorii pot fi schimbate in functie de numarul participantilor prezenti in ziua concursului.

Zona de campare se afla la Apres-ski Ada (in zona Curmatura Sureanu), iar cei care nu merg cu cortul se pot caza la Hotelul ”Sf. Petru”, la Pensiunea „Bellamy”, la cabana ”Nuta” si la cabanele din Poarta Raiului si Luncile Prigoanei.

Cum ajungi pana la Apres-ski Ada?

Mergi din Sebes, pe soseaua Transalpina (DN 67 C), care este deschisa pana la barajul Oasa. Cand ajungi la baraj, faci dreapta pe drumul neasfaltat (DJ 704) si vei trece pe langa manastirea Oasa, prin Luncile Prigoanei si vei ajunge, apoi, in Poarta Raiului, de unde drumul continua direct pana la Domeniul Schiabil Sureanu. De la baza partiilor, drumul urca la dreapta spre Cabana Sureanu. Dupa aproximativ 1,5 km faci stanga iar drumul continua pana la Aprés-ski Ada. Distanta totala fata de Sebes: 81 km. Atentie, drumul de la barajul Oasa pana la Aprés-ski Ada este accidentat si poate pune probleme masinilor cu garda joasa.

Sureanu Mountain Bike este prima competitie de acest gen din zona Sureanu. Totodata,  sambata, 23 august, are loc Sureanu Mountain Race.

Sureanu Mountain Bike inchide prima editie a Sureanu Mountain Festival (30 iulie – 31 august)

Programul festivalului:

Inaugurarea stanii ecologice Puru: 16 august

Competitie de alergare „Mountain Race”: 23 august

Competitie de alergare „Mountain Bike”: 30 august

Totul va avea loc in aer liber si in perimetrul celor trei mari zone in care se va desfasura festivalul: inconfundabila Poarta Raiului, zona extrem de intinsa a Luncilor Prigoanei si celebra Transalpina. Sunt cele trei spatii care apartin sitului natural „Frumoasa” si care vor defini, in viitorul apropiat, o parte importanta a turismului din Carpati. Te asteptam la Sureanu Mountain Festival, festivalul celor care iubesc si inteleg natura.

Sureanu Mountain Festival e un eveniment cultural-sportiv care celebreaza aventura, traditia si aerul curat si este conceput ca vector de imagine pentru Muntii Sureanu, fiind structurat pe cinci mari componente: tabara cu corturi, fotografie, alergare, etnografie si cicloturism. Pe parcursul lunii august, cat dureaza festivalul, fiecareia dintre aceste cinci componente ii va fi rezervat un weekend, o zi sau chiar o saptamana.

Evenimentul este organizat de Consiliul Judetean Alba, impreuna cu Centrul de Cultura „Augustin Bena”, Primaria Comunei Sasciori si Primaria Comunei Sugag.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *