Fagetele seculare carasene, in patrimoniul UNESCO

Guvernul preg?te?te pedepse aspre pentru ho?ii de p?duri
Fagetele seculare carasene, in patrimoniul UNESCO
Fagetele seculare carasene, in patrimoniul UNESCO

Fagetele naturale carasene din Rezervatia Naturala Izvoarele Nerei reprezinta peste 65% din padurile virgine ramase pe continent.

Cea mai mare rezervatie naturala cu paduri virgine si seculare de fag din Europa, in suprafata de peste 5.000 de hectare, gazduita pe teritoriul judetului Caras-Severin in perimetrul Parcului National Semenic-Cheile Carasului va fi inclusa in patrimoniul mondial UNESCO, spune directorul administratiei parcului, Sorin Tudorescu.

Aceasta procedura va avea loc in urma unui protocol incheiat intre Guvernul Romaniei si Ministerul Mediului si al Schimbarilor Climatice, Regia nationala a Padurilor Romsilva, Institutul de Cercetari si Amenajari Silvice, WWF-Romania si Greenpeace.

Fagetele naturale carasene din Rezervatia Naturala Izvoarele Nerei reprezinta peste 65% din padurile virgine ramase pe continent, fiind astfel bunuri cu valoare de patrimoniu atat pentru Romania cat si pentru intreaga Europa.

Procesul de omologare ca sit UNESCO, se desfasoara zilele acestea prin deplasari in teren a reprezentantilor institutiilor nominalizate in vederea efectuarii unor delimitari exacte a zonei, a spus Sorin Tudorescu.

Din evaluarile efectuate recent de Institutul de Cercetari si Amenajari Silvice Bucuresti, se estimeaza o vechime a acestor fagete carasene de pana la 450 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *