30 de militanti Greenpeace, inculpati in Rusia pentru “piraterie”

  0
  457
  30 de militan?i Greenpeace, inculpa?i în Rusia pentru “piraterie”
  30 de militanţi Greenpeace, inculpaţi în Rusia pentru “piraterie”
  30 de militanti Greenpeace, inculpati in Rusia pentru “piraterie”
  30 de militanti Greenpeace, inculpati in Rusia pentru “piraterie”

  Rusia i-a inculpat pentru “piraterie” pe cei 30 de militanti Greenpeace, majoritatea straini, care risca pana la 15 ani de inchisoare pentru o operatiune pe o platforma petroliera din Oceanul Arctic, a anuntat joi comitetul rus de ancheta.
  “Cei 30 de suspecti in atacul de la platforma Prirazlomnaia au fost inculpati”, a declarat intr-un comunicat comitetul de ancheta.”Acuzatii nu isi recunosc vinovatia si refuza in prezent sa depuna marturie privind fondarea acuzatiilor”, mai arata comunicatul, informeaza Mediafax.

  Membrii echipajului, patru rusi si 26 de cetateni din alte 17 state – printre care sase britanici, doi canadieni, un american si un francez – au fost plasati in arest la Murmansk si in imprejurimi in urma arestarii lor la 19 septembrie in marea Barents (oceanul Arctic rus) de catre un commando al garzilor de coasta ruse.

  Anterior, mai multi dintre acesti militanti au incercat sa escaladeze o platforma petroliera a gigantului rus Gazprom pentru a denunta riscul ce care il reprezinta, conform Greenpeace, pentru mediu,

  Comitetul rus de ancheta a declarat ca a dechis o ancheta pentru piraterie.

  Militantii au negat aceste acuzatii si reproseaza Rusiei ca s-au urcat ilegal la bordul ambarcatiunii lor in ape internationale.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.