30.000 de pet-uri au fost adunate in Delta Dunarii

Un numar de 30.000 de pet-uri au fost adunate din Delta Dunarii, in cadrul campanie de curatenie si ecologizare a Deltei, care se desfasoara in perioada 30 august-7 octombrie. La aceasta actiune a participat si seful Reprezentantei Comisiei Europene in Romania, ambasadorul Donato Chiriani.

Actiunea, organizata de asociatia „Salvati Dunarea si Delta – Academia Catavencu” impreuna cu URSUS Breweries si Mobexpert, a constat in strangerea de pet-uri de pe malul lacului Murighiol si prezentarea bilantului activitatii desfasurate in acest an.

Au participat politicieni, vedete ale show-biz-ului, elevi, autoritati judetene si nationale, cat si seful Reprezentantei Comisiei Europene in Romania, ambasadorul Donato Chiarini. „Am fost onorati de participarea Excelentei Sale Donato Chiarini la actiunea noastra si speram ca prezenta sa alaturi de noi sa fie, asa cum de altfel si domnia sa a mentionat, un semnal pentru tarile riverane Dunarii din amonte de intrarea fluviului in Romania privind protectia Dunarii”, a declarat directorul departamentului de proiecte al asociatiei „Salvati Dunarea si Delta – Academia Catavencu”, Doru Mitrana.

Campania „Pune capac mizeriei din Delta!” va continua si in 2008, dar cel mai probabil sub alta forma. „Consideram ca semnalul de alarma a fost tras deja, secretarul de stat din Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile, Lucia Varga, anuntandu-ne ca se lucreaza la un proiect privind gestionarea integrata a deseurilor din Delta, in lunile viitoare urmand sa aiba loc selectia firmelor care vor asigura salubrizarea in aceasta zona”, a mai spus Doru Mitrana.

El a adaugat ca, in campania de toamna a programului „Pune capac mizeriei din Delta!” s-au strans aproximativ 50.000 de pet-uri, adica jumatate din numarul celor stranse in timpul actiunii din martie, deoarece si numarul voluntarilor a fost de doua ori mai mic decat cel din perioada de referinta.

Programul de responsabilizare sociala „Pune capac mizeriei din Delta!”, initiat de asociatia „Salvati Dunarea si Delta – Academia Catavencu””si URSUS Breweries, a inceput in martie si a avut drept scopuri colectarea si reciclarea pet-urilor din diferite arii ale Deltei Dunarii. El a fost co-sponsorizat de Mobexpert si realizat cu sprijinul Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, Consiliului Judetean Tulcea si Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile.

In timpul actiunii din primavara, compania Ursus Breweries a acordat Primariei comunei Murighiol o presa de balotat pet-uri, in valoare de 50.000 de euro, iar elevii scolilor din Mahmudia si Murighiol, precum si cei ai doua unitati de invatamant din orasul Tulcea au primit zece calculatoare.

Sursa: Green Report

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *