33 de clujeni, amendati pentru ca aveau prea multe animale

33 de clujeni, amendati pentru ca aveau prea multe animale

Un numar de 33 de proprietari de animale au fost amendati pentru ca detineau mai mult de doua animale de companie in apartament.

Legea privind cresterea animalelor domestice pe raza municipiului Cluj-Napoca a fost modificata anul trecut la initiativa primarului Sorin Apostu. De la adoptarea Hotararii de Consiliu Local si pana in prezent, politistii comunitari au aplicat 33 de amenzi, intre 1.000 si 2.500 de lei, pentru nerespectarea acestor prevederi. In fapt, proprietarii de animale de companie nu au voie sa detina mai mult de doi caini sau pisici la bloc, fara aviz de la asociatia de locatari. Politistii comunitari au fost sesizati, de cele mai multe ori, de catre vecinii proprietarilor de animale.

Conform hotararii, in Cluj-Napoca, la nord de aliniamentul caii ferate, de la Baciu pana in Someseni, dar si in Colonia Sopor, se poate creste un numar nelimitat de animale cu respectarea conditiilor de igiena. In restul zonelor de case, numarul de animale de companie a fost limitat la maximum cinci caini, cinci pisici, 10 pasari mici si cinci pasari mari. Exceptie de la acest regulament fac adaposturile autorizate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *