550 milioane euro pentru 6 proiecte de mediu

  0
  333
  267 milioane euro, cofinan?are pentru proiecte de mediu
  267 milioane euro, cofinan?are pentru proiecte de mediu
  550 milioane euro pentru 6 proiecte de mediu
  550 milioane euro pentru 6 proiecte de mediu

  Valoarea totala a celor 6 contracte semnate luni, 22 noiembrie, de catre Ministrul Mediului si Padurilor, dl. Laszlo Borbely depaseste 550 milioane euro.

  Contractele de finantare vizeaza proiecte de apa si canalizare in judetele Alba (in valoare 102 milioane euro fara TVA), Braila (92 milioane euro fara TVA), Ilfov ( 76,3 milioane euro fara TVA) si regiunea Constanta – Ialomita (192 milioane euro fara TVA). S-au mai semnat si un contract de finantare care vizeaza termoficarea Municipiului Timisoara (54,2 milioane euro fara TVA) si un contract de finantare pentru managementul integrat al deseurilor in judetul Botosani (33,5 milioane euro fara TVA).

  „Avand in vedere suma mentionata, precizez ca este cea mai consistenta semnare de contracte de finantare din acest an, dar, atentie, banii sunt deocamdata doar pe hartie, asa ca de acum inainte depinde de fiecare dintre dumneavoastra ca ei sa se materializeze la nivelul comunitatilor, adica sa devina investitii concrete” – a declarat ministrul Laszlo Borbely.

  Ministrul a reiterat faptul ca semnarea contractelor de finantare reprezinta doar primul pas in vederea absorbtiei fondurilor europene: „Suntem primii in Europa in ceea ce priveste contractarea proiectelor mari de infrastructura din banii europeni, ceea ce insemna la nivelul ministerului 3,4 miliarde de euro, bani contractati si care urmeaza a fi cheltuiti pana in anul 2015. Din pacate, absorbtia lor la nivelul Ministerului Mediului si Padurilor este de doar 45 milioane euro”.

  Prezent la eveniment, premierul Emil Boc i-a asigurat pe cei prezenti ca „Romania se implica activ in contractarea si implementarea fondurilor europene, in acest sens Guvernul asigurand deja cofinantarea tuturor proiectelor care se vor derula anul viitor”.

  La sfarsitul anului 2010, Ministerul Mediului si Padurilor va avea semnate contracte de finantare in valoare totala de 4 miliarde de euro.

  Sursa: Ministerul Mediului si Padurilor

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.