6 februarie 2014 – Ziua Rosiei Montane la Bucuresti este sarbatorita la MTR si Clubul Taranului

Pe 6 februarie 2014 se implinesc 1883 de ani de la prima atestare documentara a Rosiei Montane.

Pe fondul protestelor din Bucuresti impotriva exploatarii miniere din aceasta zona, bucurestenii sunt invitati, la Muzeul Taranului Roman si Clubul Taranului, la un eveniment dedicat patrimoniului cultural si natural existent la Rosia Montana.

Ziua Rosiei Montane, aflata deja la cea de-a patra editie, isi propune promovarea patrimoniului cultural din aceasta zona, pentru a accentua necesitatea conservarii si punerii in valoare a acestor vestigii, demne de includerea in Patrimoniul Mondial UNESCO.

Pe 6 februarie, bucurestenii sunt invitati la incursiune cronologica asupra existentei patrimoniului cultural din Rosia Montana si la o serie de concerte, proiectii de filme documentare si discutii.

 

La Rosia Montana se afla unul dintre cele mai importante locuri istorice ale Romaniei care pastreaza vestigii atestand evolutia exploatarilor miniere intr‐un interval de timp de 2 000 de ani – din perioada pre‐romana pana in epoca contemporana: sapte kilometri de galerii romane, peste optzeci de kilometri de galerii medievale si de epoca moderna, un targ minier pastrat exemplar inca din perioada preindustriala sau lucrari hidrotehnice.

Ziua Rosiei Montane va avea loc si in alte zeci de orase din tara si strainatate, unde cele aproape doua milenii de istorie vor fi sarbatorite prin evenimente similare.

 februarie 2014 - Ziua Rosiei Montane la Bucuresti este sarbatorita la MTR si Clubul Taranului
februarie 2014 – Ziua Rosiei Montane la Bucuresti este sarbatorita la MTR si Clubul Taranului

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente