7 retinuti dupa descinderile la suspectii de braconaj din zona Dofteana

0
903
Vân?torii braconieri
Vânătorii braconieri
7 retinuti dupa descinderile la suspectii de braconaj din zona Dofteana

Sapte persoane au fost retinute dupa descinderile de joi din casele unor suspecti de braconaj. Anchetatorii au strans un intreg arsenal de arme si munitie si au fost confiscate zeci de kilograme de carne de vanat si trofee.

Perchezitiile de joi s-au lasat cu confiscari: 23 de arme cu glont si alice de diferite calibre, 1.598 cartuse, 4 capcane metalice pentru prinderea vanatului, 23 de trofee de vanat, 4 detectoare de metal, 239 produse pirotehnice, 14 componente pentru confectionarea armelor artizanal, 1.600 grame de pulbere de exploziv, 39 kg de carne de vanat, 10 corpuri grenada, 46 proiectile de diferite calibre, precum si alte obiecte folosite in activitatea infractionala.

Au fost ridicate si doua arme rudimentare, un adevarat pericol pentru sanatate. Unul dintre braconieri s-ar fi accidentat acum patru ani cu o astfel de arma si a ajuns la spital, unde a declarat insa ca a fost un accident cu proiectil de razboi, gasit in padure.
Cartusele erau facute manual, iar pentru ele era folosita pulbere de la munitie din timpul razboiului.

Anchetatorii spun ca au filat braconierii patru luni, iar actiunea a fost una dificila, nu numai din cauza pozitiei geografice a celor doua comune.

Printre cei dusi la audieri se afla si doi angajati ai Directiei Silvice, pentru ca asupra lor a fost gasita si altfel de munitie decat cea din dotarea standard. Cei doi padurari sunt insa cercetati in libertate.
Persoanele retinute, in numar de sapte, au intre 28 si 56 de ani. Oamenii sunt acuzati de contrabanda calificata cu arme, nerespectarea regimului armelor si munitiilor, detinere ilegala de obiecte pirotehnice si braconaj cinegetic, urmand ca in cursul zilei de astazi sa fie prezentati instantei de judecata cu propunere de arestare preventiva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.