77.000 de euro pentru deseuri

MEHEDINTI. Mehedintiul a primit, la inceputul acestui an, aproape trei miliarde de lei vechi de la Uniunea Europeana pentru a scapa de deseuri si pentru a colecta din toate cele cinci orase ale judetului resturile menajere industriale si casnice. Consiliul Judetean (CJ) Mehedinti a promovat acest proiect de realizare a unui sistem de management integrat al deseurilor. Vicepresedintele CJ, Gheorghe Florescu, a spus ca la nivel de judet s-a facut o asociere a tuturor consiliilor locale, cu exceptia celui din Drobeta Turnu Severin, membrii consiliului municipal refuzand sa se inscrie in acest proiect.

Din luna februarie se vor face selectari si transporturi ale deseurilor menajere la cinci statii de transfer, care vor fi situate in localitatile Baia de Arama, Cujmir, Orsova, Strehaia si Vanju Mare. „Prin programul PHARE am obtinut deja un fond european nerambursabil de 77.000 de euro, suma necesara finantarii studiului de fezabilitate al acestui proiect. In perioada care urmeaza, vom demara procedurile de dezvoltare a acestei infrastructuri de mediu si vom propune Uniunii Europene, spre implementare, proiectul general”, a declarat Gheorghe Florescu.

Rezolvarea problemei deseurilor in judetul Mehedinti este obligatorie, intrucat in iunie 2009 expira termenul de conformare privind acest domeniu, impus de Comunitatea Europeana.

Sursa: Gazeta de Sud

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *