80 de saci cu gunoaie strinsi duminica in zona C.A. Rosetti dupa „picnicari si grataragii”

80 de saci cu gunoaie strinsi duminica in zona C.A. Rosetti dupa "picnicari si grataragii"

25 de voluntari ai Asociatiei MaiMultVerde au oferit duminica un exemplu pozitiv celor care nu obisnuiesc sa stringa gunoaiele pe care le fac in zona C.A. Rosetti.

In intervalul 9-16.30, voluntarii au strins dupa „picnicari si grataragii” 80 de saci cu deseuri. De asemenea, voluntarii au impartit saci menajeri celor veniti sa se recreeze in padurea C.A. Rosetti si le-au explicat importanta pastrarii curateniei in zonele naturale.

Actiunea a avut loc in cadrul proiectului „Gratar Curat”, implementat pentru al doilea an de Asociatia MaiMultVerde in parteneriat cu Golden Brau.

„De ani de zile ecologistii ii arata cu degetul pe picnicari pentru ca lasa in urma lor munti de gunoaie. Din punct de vedere educativ, valoarea acestei strategii este nula. Nu vei schimba niciodata pe cineva daca-l vei face sa se simta inferior. Prin proiectul «Gratar curat», vrem sa ne imprietenim cu picnicarii si grataragii si sa le aratam ca lucrurile pot fi facute si altfel. Spre binele nostru, al tuturor”, a spus Dragos Bucurenci, presedintele Asociatiei MaiMultVerde.

Proiectul va continua duminica, 21 august, la Braila, in Padurea Lacul Sarat. Se va incheia la inceputul lunii septembrie cu o cursa de plute realizate din PET-urile adunate in timpul actiunilor de curatenie, la care vor participa voluntari din cele sase judete participante. Cursa va fi organizata pe un lac din Bucuresti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *