A fost descoperita o padure de corali negri

0
377

Cu ajutorul unui submarin controlat prin telecomanda, cercetatorii italieni au reusit sa descopere cea mai mare padure de corali negri din lume, in sudul Italiei.Corali negri

Conform Reuters, oamenii de stiinta au cercetat o suprafata cu dimensiunea a doua terenuri de fotbal, la o adancime de 50 pana la 100 de metri, intre Italia si Sicilia. Cu toate acestea, cercetatorii nu au vrut sa dezvaluie locul exact al descoperirii, de teama ca vanatorii de comori sa nu distruga coralii rari.

„Coralii gasiti sunt foarte valorosi, in primul rand din cauza ca sunt rari. Daca cineva inconstient ar cunoaste locul in care se afla, atunci ar exista diverse riscuri”, a explicat Silvestro Greco.

Acest proiect a fost inceput in 2005 si a costat nu mai putin de 1 milion de euro, insa reusita se datoreaza noii tehnologii subacvatice.

„Am descoperit o specie rara de corali, care nu a mai fost observata pana acum in mediul ei. Exista numai cinci exemplare in muzee”, a declarat Simone Canese, cercetator sef al proiectului.

Sursa: Intact News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.