A inceput productia lui Toyota Auris hibrid

Astazi Toyota dat startul oficial al productiei noului model Auris cu Hybrid Synergy Drive (HSD), primul hibrid integral construit in Europa. Uzina Toyota din Burnaston, Derbyshire, va produce noul model Auris cu HSD pentru a sprijini obiectivul european anual de vanzari, ce presupune o cifra de 30.000 de vehicule. Modelul va fi lansat in 32 de tari europene, primele livrari catre clienti fiind programate in luna iulie a acestui an.Toyota

Noul Auris cu HSD introduce folosirea tehnologiei Hybrid Synergy Drive pentru unul dintre modelele principale ale gamei Toyota. Sistemul HSD va servi drept o baza tehnologica aplicabila tuturor viitoarelor modele de autovehicule.

Mostenirea sistemului Hybrid Synergy Drive isi are radacinile in prima generatie Prius, primul vehicul hibrid produs in serie, lansat in Japonia in 1997 si in Europa in 2000, ce a stabilit un reper major in industrie in privinta proiectarii propulsoarelor si a conceptului de mobilitate sustenabila.

Lanasarea modelului Auris echipat cu HSD este un pas major in privinta distributiei tehnologiei integral hibride Toyota in intreaga gama de automobile, in cel mai scurt timp posibil, pana in jurul anului 2020.

Modelul Auris echipat cu HSD prezinta o cifra de numai 3,8l/100km si un nivel al emisiilor de CO2 remarcabil de scazut, de numai 89g/km. In plus, modelul Auris echipat cu HSD genereaza cantitati semnificativ mai mici de noxe mise decat vehiculele cu performante comparabile echipate cu propulsoare diesel.

Noul Auris cu HSD va fi asamblat la uzina Toyota din Burnaston, in Derbyshire, Marea Britanie, in timp ce motorul de 1,8 litri va fi construit in Deeside, North Wales. Inaugurata in 1992, Burnaston a fost prima uzina Toyota la nivel european, iar acum va deveni prima uzina ce va produce vehicule cu propulsie integral hibrida in Europa.

Modelul Auris cu Hybrid Synergy Drive va fi construit pe aceeasi linie de asamblare utilizata de modelul Auris echipat cu propulsoare pe benzina si diesel, precum si de catre modelul Avensis.

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,195FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente