Accident ecologic la iazul de la Aurel Vlaicu

  0
  464
  Accident ecologic la iazul de la Aurel Vlaicu
  Accident ecologic la iazul de la Aurel Vlaicu

  Un iaz piscicol din localitatea hunedoreana Aurel Vlaicu a fost poluat cu dejectii de animale. Poluarea iazului piscicol a fost provocata de o manevra gresita a unuia dintre salariatii fermei din satul Vaidei, ferma care apartine de societatea AlbaLact.

  Iazul piscicol care apartine firmei Turist Prest din localitate, amplasat pe cursul paraului Vaidei, in apropierea confluentei cu raul Mures. Incidentul ecologic a fost descoperit de proprietarul iazului, in momentul in care mai multi pesti din iaz pluteau morti pe suprafata apei.

  Proprietarul incearca sa mai salveze ce poate

  Incidentul a fost anuntat de Garda de Mediu luni la orele 15, cand mai multe echipe de ispectori de mediu si reprezentanti ai Apelor Romane s-au deplasat la fata locului pentru a determina cauza producerii poluarii. Potrivit datelor furnizate de Garda de Mediu Hunedoara poluarea iazului s-a produs in urma unei neglijente in serviciu. Astfel, o cantitate considerabila de dejectii de animale provenite de la o ferma din satul Vaidei, au fost deversate in iazul piscicol. In preajma iazului se simtea un puternic miros de dejectii animaliere. Inspectorii de la Garda de Mediu au prelevat probe de apa, precum si pesti morti in vederea stabilitrii exacte a cauzei incidentului. Pana in prezent nu s-a stabilit cantitatea exacta de peste care a fost afectata de poluare. „A avut loc un incident in localitatea Aurel Vlaicu. O ferma piscicola a fost afectata din cauza unei neglijente in servici. In prezent suntem in curs de cercetare, dar motivul pentru care iazul a fost poluat este o deversare de dejectii de la ferma din Vaidei. In prezent nu se cunoaste exact numarul de pesti morti. Maine (n.red. azi) incepe ridicarea pestilor morti de catre firma de ecarisaj, iar atunci se va stabili cu exactitate cantitatea de peste afectata. In prezent proprietarul iazului incearca sa salveze pesti care au supravietuit. A schimbat o cantitate foate mare de apa infestata pentru a mai diminua paguba”, a declarat comisarul sef de la Garda de Mediu Hunedoara, Cristian Moldovan.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.