Citroen lanseaza citadina ecologica C-Zero de la 35.165 de euro

  0
  465
  Citroen lanseaza citadina ecologica C-Zero de la 35.165 de euro
  Citroen lanseaza citadina ecologica C-Zero de la 35.165 de euro

  Citroen incepe sa arate ca duce o politica de mediu sanatoasa. Multe din modelele sale emit in prezint sub 120 de grame de dioxid de carbon pe kilometru, insa adevarata amprenta ecologica se observa la viitoarele modele electrice din gama francezilor. Primul reprezentant al modelelor pur ecologice este C-Zero, o masina de mici dimensiuni, dezvoltata impreuna cu japonezii de la Mitsubishi.
  Modelul este deja pus in vanzare, pretul de pornire fiind de 35.165 de euro.
  Electricul C-Zero poate parcurge 130 km dupa o singura incarcare a bateriilor. Pozitionati pe mijlocul masinii, acumulatorii au nevoie de sase ore pentru o incarcare completa de la o priza obisnuita de 220 V. Timpul poate fi redus la numai o jumatate de ora, daca se apeleaza la un sistem electric de 400 V. Alimentarea motorului este asigurata de baterii de ultima generatie de tip Lithium-ion de 330 volti, compusa din 88 de celule 50 Ah.
  Propulsia este realizata de un motor electric de 64 de cai putere ce actioneaza asupra puntii spate. Cu o lungime de doar 3,48 metri si o raza de bracaj de 9 metri, primul model electric al francezilor este conceput doar sa-si transporte cei patru pasageri in conditii decente de confort si cu costuri minime.
  Citadina electrica este disponibila la lansare cu un pachet interesant de echipamente ce includ sase airbaguri si dispozitive electronice de siguranta: ABS – sistemul de antiblocare a rotilor, ASR – sistemul de reglare a fortei de tractiune si ESP – programul electronic al stabilitatii.
  Pe linie de confort se inscriu cateva dotari, precum geamuri electrice, aer conditionat si un sistem telematic de anuntare a urgentelor, care aseaza micul model in rand cu lumea.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.