Zeci de păsări împuşcate ilegal

Zeci de pasari impuscate ilegal

Un italian, un arab si un brailean au iesit la vanatoare pe un fond cinegetic din comuna Frecatei • acestia au impuscat 82 de pasari specia garlita mare, fara sa detina autorizatie de vanatoare • pasarile au fost gasite de politisti in masina braileanului Trei vanatori, un italian, un arab si un brailean, au mers…

Citește mai departe
S?racii Indiei î?i risc? s?n?tatea colectând metale din de?eurile electronice

Saracii Indiei isi risca sanatatea colectand metale din deseurile electronice

Cresterea economica constanta a Indiei si inflorirea clasei de mijloc din aceasta tara au, printre urmari, si faptul ca milioane de oameni isi permit sa isi cumpere cele mai noi dispozitive electronice – de la telefoane inteligente la laptopuri si tablete, scrie National Geographic. Insa aceasta cultura a consumului are si o latura intunecata. Tehnologia…

Citește mai departe

Nanotehnologia ar putea transforma arbustii in generatoare masive de energie

Nanotehnologia ar putea transforma arbustii in generatoare masive de energie sau in senzori pentru explozibili. Plantele sunt foarte valoroase: sunt folosite in alimentatie, sunt transformate in carburanti, emit oxigenul in aer si, datorita frumusetii lor, au rol decorativ. In prezent, o echipa de cercetatori de la MIT si-a propus sa intensifice utilitatea plantelor prin adaugarea…

Citește mai departe

Refugiile de creasta din Fagaras au acum energie de la soare

Printr-un proiect pilot s-a reusit montarea de panouri fotovoltaice la refugiile de creasta din masivul Fagaras, anunta Greenpeace. Panouri solare pe crestele Fagarasului / FOTO: Asociatia Ecoxtrem Panourile fotovoltaice sunt echipamente care transforma energia solara in energie electrica si reprezinta cea mai eficienta solutie pentru a asigura electricitate in locurile izolate. Scara, Cota 2000, Fereastra…

Citește mai departe

Ursii, monitorizati si aparati de avocati

Biologii de la Agentia pentru Protectia Mediului din Focsani au montat camere video in 15 barloguri din Vrancea, Covasna si Harghita. Actiunea are drept scop studierea comportamentului ursilor, dar si protejarea habitatului acestora. Un proiect finantat cu 600.000 de euro de Uniunea Europeana, in cadrul programului „Life Nature”, presupune conservarea habitatului ursilor din trei judete…

Citește mai departe

Prima nava de razboi ecologica

Are o lungime de 150 de metri, este dotat cu 40 de rachete, fiind primul distrugator din lume „eco friendly”. Marea Britanie a lansat la apa un vas de razboi impresionant, dat fiind ca este cel mai costisitor din intreaga istorie a marinei militare – a costat peste un miliard de lire sterline. In afara de dotarile tehnice si militare care fac ca marina americana sa paleasca de invidie, distrugatorul HMS Daring mai detine un record: acela de a fi prima nava ecologica din lume.

Citește mai departe