Zeci de pasari impuscate ilegal

0
422
Zeci de păsări împuşcate ilegal
Societatea Ornitologică Română: Cotele de vânătoare la păsări s-au dublat în doar cinci ani
Zeci de pasari impuscate ilegal
Zeci de pasari impuscate ilegal

Un italian, un arab si un brailean au iesit la vanatoare pe un fond cinegetic din comuna Frecatei • acestia au impuscat 82 de pasari specia garlita mare, fara sa detina autorizatie de vanatoare • pasarile au fost gasite de politisti in masina braileanului

Trei vanatori, un italian, un arab si un brailean, au mers pe un fond din Frecatei si s-au apucat sa impuste tot ce le-a iesit in cale, desi nu aveau autorizatie. Acestia ar fi impuscat ilegal 82 de pasari specia garlita mare. Pasarile au fost gasite de politisti in masina braileanului

Sambata, la ora 11.30, in urma unei actiuni desfasurate pentru combaterea faptelor de braconaj cinegetic, politistii de la Serviciul Arme, Explozivi si Substante Periculoase au depistat trei persoane, pe un fond cinegetic din comuna Frecatei, gestionat de A.J.V.P.S. Brasov. Persoanele respective au fost legitimate, stabilindu-se ca se numesc Francesco R. (38 de ani), cetatean italian, cu resedinta in municipiul Bucuresti, Faleh A. (26 de ani), cetatean arab, si Adrian P. (40 de ani), din municipiul Braila. „Primul detinea o arma de vanatoare semiautomata, 90 de cartuse aferente si trei dispozitive electronice folosite pentru atragerea pasarilor, si al doilea avea asupra sa o arma de vanatoare semiautomata si 60 de cartuse aferente.S-a stabilit ca acestia ar fi impuscat 82 de pasari specia garlita mare, fara sa detina autorizatie de vanatoare, pasari care au fost gasite in autoturismul care apartine braileanului de 40 de ani”, a precizat agent principal Camelia Bucur din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Braila.

Masina, marca „Suzuki”, a fost indisponibilizata, iar armele, cartusele si dispozitivele electronice au fost ridicate in vederea cercetarilor.

In cauza a fost intocmit dosar penal pentru infractiuni prevazute si pedepsite de Codul Penal, Legea 407/2006, privind vanatoarea si protectia fondului cinegetic, si O.U.G. 57/2007, privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei si faunei salbatice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.