Acord cadru de cooperare impotriva foametei globale si schimbarilor climatice intre Enel si WEP

  0
  509
  Acord cadru de cooperare împotriva foametei globale ?i schimb?rilor climatice intre Enel si WEP
  Acord cadru de cooperare impotriva foametei globale si schimbarilor climatice intre Enel si WEP

  ENEL DEVINE PARTENERUL WFP, AGENTIE A ORGANIZATIEI NATIUNILOR UNITE

  • Directorul general executiv al Enel, Fulvio Conti, si directorul WFP, Josette Sheeran, au semnat un acord cadru de cooperare impotriva foametei globale si schimbarilor climatice;

  • Investitiile totale necesare se ridica la 8 milioane de euro in „bucatarii verzi”, sisteme fotovoltaice pe acoperisul cladirilor WFP pentru raspuns umanitar rapid si suport pentru operatiunile umanitare ale agentiei.

  Roma, 16 iunie 2011 – Fulvio Conti, directorul general executiv al Enel, si Josette Sheeran, directorul World Food Programme (WFP), agentia Organizatiei Natiunilor Unite care se ocupa de ajutoare constand in alimente si de logistica urgentelor umanitare, au semnat un acord cadru la Roma pentru cooperare impotriva foametei globale si schimbarilor climatice.

  Acordul cadru semnat astazi cuprinde trei intelegeri separate care includ doua companii si organizatia nonprofit a Grupului Enel. WFF va primi de la fiecare expertiza specifica. Investitiile necesare sunt cuprinse intre 5 si 8 milioane de euro.

  1) Enel Trade va sprijini productia si distributia de cuptoare eficiente de bucatarie in tarile mai putin dezvoltate. Aceste „bucatarii verzi” reduc semnificativ nevoia de biomasa, cauza principala a defrisarilor, care in plus pune in pericol femeile ce aduna lemne pentru foc. Detaliile acestei initiative sunt in proces de definire. Enel Trade va oferi expertiza in domeniul mecanismelor de dezvoltare curata, instrumente pentru protejarea mediului cuprinse in protocolul Kyoto. Enel Trade si WFP vor realiza studiul de fezabilitate si vor dezvolta un model de afaceri necesar pentru a obtine credite in vederea reducerii emisiilor de CO2.

  2) Enel Green Power evalueaza instalarea de sisteme fotovoltaice pe acoperisul birourilor logistice ale WFP, cu scopul de a reduce emisiile de gaze cu efect de sera. In studiul de fezabilitate vor fi incluse birourile din Brindisi (de pe aeroportul militar „Pierozzi”, dar si unitatea din San Vito dei Normanni), Panama (Panama), Dubai (Emiratele Arabe Unite) si Accra (Ghana).

  3) Enel Cuore, organizatia nonprofit a Grupului Enel, va selecta una sau mai multe initiative umanitare promovate de WFP, care conform misiunii se va concentra pe investitii in active si echipamente de infrastructura si structurale in tarile in care Grupul Enel este prezent. Primele tari selectate sunt Peru, Columbia si Guatemala.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.