Aqua Parc-ul din Tineretului se construieste ilegal

Asociatia Salvati Bucurestiul a transmis astazi un comunicat intitulat “Teren de 5 hectare, cadou de la Primaria Capitalei pentru <Bleu Ciel>”, in care atrage atentia asupra unui contract prin care Primaria Municipiului Bucuresti „a facut practic cadou o suprafata de 52.800 metri patrati din Parcul Tineretului”.

Aqua Parc din Tineretului se construieste ilegal

Potrivit „Salvati Bucurestiul”, contractul este incheiat intre Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti (APAB), structura a municipalitatii, si firma Bleu Ciel. Este un contract semnat la data de 29.04.2009, pe o durata de 25 de ani si prevede construirea unui Aqua Parc.
ONG-ul a cerut deja in instanta (exista pe rolul Tribunalului Bucuresti dosarul 33719/3/2011) suspendarea Planului Urbanistic de Detaliu (PUD) si a autorizatiei de construire.

In baza contractului, firma Bleu Ciel a obtinut de la Primaria Sectorului 4, la 31.08.2009, un Plan Urbanistic de Detaliu (PUD) si, la 08.03.2011, a luat autorizatia de construire nr. 86/51652 pentru construirea Aqua Parc-ului.

PUD-ul si autorizatia contin numeroase ilegalitati”, sustine Nicusor Dan, presedintele asociatiei.

Un alt ONG, Eco-Civica, a explicat ca anul acesta, la inceputul lunii mai, pe terenul in cauza au fost taiati aproximativ 300 de arbori si arbusti. Santierul pentru executarea Aqua Parc-ului functioneaza in momentul de fata.

La momentul taierii arborilor, a existat un schimb de comunicate publice intre Primaria Municipiului Bucuresti si firma Bleu Ciel, pe tema valabilitatii contractului.
“Salvati Bucurestiul” sustine ca informarea transmisa de ALPAB ar dezinforma: “Bleu Ciel avea obligatia sa depuna documentatia pentru autorizatia de construire in sase luni de la data obtinerii terenului si s-a achitat de aceasta obligatie: procesul verbal de predare primire a fost semnat la 19.05.2009, iar depunerea documentelor a fost la 17.11.2009”.

INTR? AICI PENTRU A VEDEA CONTRACTUL


ALPAB a contestat demararea proiectului “Aqua Parc”
La data de 14.03.2011, “Adevarul” scria, sub titlul “Proiect imobiliar, demarat cu scandal”, despre neregulile constructiei din Parcul Tineretului.
Astfel, la cateva ore de la turnarea pietrei de temelie a celui mai mare complex de agrement acvatic si sportiv din Romania, amplasat pe Bulevardul Tineretului, au aparut si contestatiile.

Scandalul se iscase intre Primaria Sectorului 4, unul dintre beneficiarii proiectului, si Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti (ALPAB), anuntat drept partenerul dezvoltatorului Blee Ciel SRL.
In timp ce autoritatea locala, reprezentata de edilul Cristian Popescu-Piedone, anunta avantajele constructiei ce va fi amplasata in sectorul 4, sefii ALPAB comunicau presei sec: “Mentionam ca actiunea de astazi (ieri – n.r.) a Primariei Sector 4 nu are un temei legal, avand in vedere ca nu mai exista relatii contractuale intre Bleu Ciel si ALPAB. Contributia ALPAB o reprezenta terenul pe care il are in administrare din Parcul Tineretului”.

Parteneriat nerespectat
Astfel, mega-complexul de agrement Aqua Parc Bleu Ciel, unde ar fi trebuit sa se construiasca, pana in luna august a acestui an, bazine in aer liber, nu mai avea teren. Explicatiile reprezentantilor administratiei din cadrul Primariei Capitalei au adaugat ca, la data 29.04.2009, ALPAB a incheiat un parteneriat public privat cu SC Bleu Ciel SRL, dar ca in noiembrie 2010 acest contract a incetat din cauza neindeplinirii obligatiei de obtinere a autorizatiei de construire de la Primaria Sectorului 4.

Piedone ameninta cu judecata
La scurt timp de la anuntul facut de ALPAB, primarul Piedone a avut o reactie. “Voi actiona in judecata atat Primaria Capitalei cat si ALPAB-ul pentru prejudicial de imagine care mi-a fost adus. Eu am anuntat cetatenii sectorului ca vor beneficia de cel mai mare parc de acest gen, le-am spus ca se vor infiinta locuri de munca. Daca primarul Oprescu nu a fost in stare sa se trezeasca pana la ora 12.00 si sa vina la taierea panglicii, asa cum a fost invitat, sa nu ma puna pe mine sa scot castanele din foc”, declara primarul sectorului 4.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *