Stagiu de Speologie Franco-Roman

Stagiu de Speologie Franco-Roman

In perioada 5-11 iunie, in Franta a avut loc al treilea Stagiu de Speologie Franco-Roman, eveniment organizat de Asociatia Franco-Romana de Speologie (AFRS), Federatia Romana de Speologie si Orgnac, cu sprijinul Serviciului Regional de Arheologie din Rhone-Alpes si Languedoc-Roussilon, Ministerul Culturii.

La stagiu au fost si 6 speologi amatori din Romania, din care 2 de la Asociatia Speologica Sfinx din Garda, judetul Alba.
Discutiile au vizat masurile care trebuie luate in primele momente de la descoperirea unor situri cu importanta arheologica si paleontologica; de asemenea, s-a vorbit despre importanta conservarii bioclimatice a cavitatii si a sectorului ornat, protectia solului (pentru vestigii si urme) si a peretilor. Participantii au vizionat diferite tehnici de documentare, topografiere, fotografiere si inregistrare 3D a siturilor ornate, si cu vestigii paleontologice.

Speologii au vizitat cateva pesteri cu gravuri si picturi paleolitice, dar si distrugerile generate de anumiti indivizi in decursul timpului, precum si eforturile de curatare a unor situri.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,345FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente