Actiune de colectare a DEEE in Otopeni

Actiune de colectare a DEEE in Otopeni

Asociatia RoRec aduce campania „Locul deseurilor nu este in casa. Trimite-le la plimbare!” din nou in judetul Ilfov, pentru a treia oara anul acesta

Otopeni, 16 iunie 2011 Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec revine in judetul Ilfov, unde, alaturi de primariile Balotesti, Ciolpani si Otopeni si de partenerii Bosch, Candy si Skil, continua campania „Locul deseurilor nu este in casa. Trimite-le la plimbare!” si organizeaza o noua actiune de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE).

Sambata, 18 iunie 2011, intre orele 09.00 – 16.00, Asociatia RoRec, alaturi de primariile Balotesti, Ciolpani si Otopeni si de partenerii Bosch, Candy si Skil, organizeaza o noua actiune de colectare in judet, in cadrul campaniei „Locul deseurilor nu este in casa. Trimite-le la plimbare!”. Locuitorii din judetul Ilfov pot astfel, printr-un gest mic – acela de a se debarasa de deseurile de echipamente electrice si electronice din locuintele lor – sa faca o diferenta majora pentru comunitatea in care traiesc. Tot ce au de facut este sa aduca, in punctele de colectare, enumerate mai jos, deseurile de echipamente electrice si electronice:

Otopeni:

  1. Str. Lacul Ursului (in zona pietei)
  2. Str. Sofia (intersectie cu Str.Bisericii)
  3. Str. Ferme A (intersectie cu Str.Ferme F)
  4. Intersectia Drumul Odaii cu Str. Tudor Vladimirescu

Balotesti:

  1. Scoala Saftica
  2. Scoala nr.1 Balotesti
  3. Scoala nr.2 Balotesti
  4. Gradinita Dumbraveni

Ciolpani:

  1. Caminul Cultural

In cazul unor obiecte mari sau voluminoase pe care cetatenii vor sa le incredinteze centrelor de colectare, acestea pot fi preluate gratuit de la domiciliu. Pentru informatii suplimentare in legatura cu modalitatea in care acestia pot programa un transport, cetatenii pot apela numarul 0736 161 788, disponibil pana vineri, 17 iunie, intre 10.00-18.00 si sambata, 18 iunie, intre 10.00-15.00.

Pentru deponentii din Otopeni, Balotesti si Ciolpani se vor organiza trei tombole si, prin tragere la sorti, acestia au posibilitatea de a intra in posesia unuia dintre premiile oferite de partenerii Bosch, Candy si Skil.

Astfel, cetatenii din Otopeni care depun aparatura electrica sau electronica veche ori uzata, pot castiga unul dintre cele 3 cuptoare cu microunde, una dintre cele 3 masini de tuns iarba sau una dintre cele 10 masini de gaurit.

Deponentii din Balotesti pot pleca acasa, in urma tragerii la sorti, cu unul dintre urmatoarele premii: 2 cuptoare cu microunde, 2 masini de tuns iarba, 5 masini de gaurit.

Locuitorii din Ciolpani isi pot innoi locuinta castigand unul dintre cele 2 cuptoare cu microunde, o masina de tuns iarba sau una dintre cele 5 masini de gaurit.

Tragerile la sorti pentru toate cele trei localitati si premierea voluntarilor vor avea loc sambata, 18 iunie, ora 18.00, la Centrul cultural “Ion Manu”, din Otopeni.

Detaliile despre programul campaniei de mediu si regulamentul tombolei pot fi consultate pe www.rorec.ro.

Aceasta este cea de-a treia actiune organizata anul acesta in judetul Ilfov, de catre Asociatia RoRec, in parteneriat cu primariile. In 30 aprilie, locuitorii din Voluntari, Tunari, Afumati si Petrichioaia au colectat 8,01 tone DEEE, iar in 28 mai, cetatenii din Magurele, Varteju, Clinceni si 1 Decembrie s-au debarasat responsabil de aproape 3 tone de aparatura electrica si electronica veche ori uzata.

De la prima actiune de anul acesta din campania „Locul deseurilor nu este in casa. Trimite-le la plimbare!” – desfasurata la jumatatea lunii martie, au fost colectate, pana acum, peste 280 de tone DEEE, in mai mult de 60 de actiuni desfasurate in peste 28 judete. Astfel, in doar trei luni de la reluarea campaniei, Asociatia RoRec a depasit cantitatea de DEEE colectata in 2010, cand s-au strans peste 244 de tone DEEE, in 200 de localitati din 14 judete. Asociatia RoRec isi propune sa atraga tot mai multi participanti la actiunile de colectare de DEEE si anul acesta, alaturi de autoritatile locale, dar si de mediul de afaceri si societatea civila.

Asociatia Romana pentru Reciclare – RoRec (www.rorec.ro) este o organizatie non-profit, infiintata de zece dintre cei mai cunoscuti fabricanti europeni de aparatura electrocasnica prezenti pe piata din Romania. Practic, RoRec preia responsabilitatea producatorilor de aparatura electrocasnica si se ocupa de toate activitatile necesare colectarii, tratarii, refolosirii, reciclarii si recuperarii deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE), asigurand, in acelasi timp, eliminarea in siguranta si protectia mediului, in conformitate cu legislatia europeana in domeniu.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,334FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente