Actiune de plantare flori, arbusti si arbori la Constanta

Actiune de plantare flori, arbusti si arbori la Constanta

Mare Nostrum da startul la plantarile de flori, arbusti si arbori

ONG Mare Nostrum, impreuna cu Asociatia Mai Mult Verde, va invita duminica, 6 mai, la ora 13:00 in Campusul Universitatii „Ovidius”, la o actiune de plantare flori, arbusti si arbori.

Actiunea se desfasoara in cadrul proiectului Eco Champions, proiect educational si de voluntariat, desfasurat de catre Asociatia Mai Mult Verde si coordonat la nivel local de ONG Mare Nostrum, ce are ca obiectiv principal formarea unei comunitati de voluntari care sa se implice din ce in ce mai mult in rezolvarea problemelor din judetul Constanta.

In cadrul proiectului, sunt implicate 10 unitati din invatamantul gimnazial si liceal, tineri care, prin activitatile teoretice si practice la care iau parte, reusesc sa aiba initiativa si sa ii mobilizeze pe cei din jurul lor in rezolvarea problemelor sociale, de mediu sau culturale.
In ceea ce priveste logistica, materialele de gradinarit precum si rasadurile de flori, puietii ce urmeaza a fi plantati, toate acestea vor fi puse gratuit la dispozitia elevilor, voluntarilor si celorlalti doritori, „pe care, de altfel, ii asteptam cu drag sa ni se alature. Tinerii devin, in astfel de momente, modele demne de urmat in ceea ce priveste implicarea si entuziasmul lor molipsitor. Este important sa implicam in actiunile noastre cat mai multi participanti si prin ei, modelul sa fie urmat de catre cat mai multi membrii ai societatii civile”, ne declara Andreea Ionascu, coordonator local de proiect.

Proiectul este sponsorizat de CEZ Romania si desfasurat cu sprijinul Ministerului Educatiei, prin Inspectoratul Scolar Judetean Constanta.
Actiunea de plantare se inscrie astfel in seria eforturilor depuse de catre ONG Mare Nostrum in directia dezvoltarii, ocrotirii si protectiei mediului inconjurator, iar locatia aleasa, Campusul Universitatii „Ovidius”, devine astfel o emblema a sperantei intr-un prezent si un viitor in care educatia ecologica este inclusa in sistemul de invatamant romanesc.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente