Actiunea de ecologizare a malului Somesului, “Hai la mal!” se amana

Actiunea de ecologizare a malului Somesului, “Hai la mal!” se amana

Actiunea de ecologizare a malului Somesului, “Hai la mal!” se amana pana la o data care va fi comunicata ulterior. Motivele sunt avertismentele meteorologice pentru perioada urmatoare, precum si notificarea de catre Directia Apelor Somes -Tisa cu privire la debitele crescute ale Somesului, avand in vedere programul de uzinare din acest final de saptamana.

Pentru a desfasura o actiune eficienta de ecologizare a raului Somesul Mic pe tronsonul desemnat, voluntarii vor fi nevoiti sa coboare si sa acceada pe albia raului, iar pentru a intreprinde aceasta actiune, debitul optim al raului Somesul Mic trebuie sa fie situat in jurul valorii de 5 mc/secunda. In prezent, datorita conditiilor hidrometeorologice, debitul mediu zilnic al raului Somes este de 50mc/secunda, valoare la care accesul in albia raului este imposibil de realizat in conditii de maxima siguranta.

“Prin adresa nr. 1060 din 18 mai 2012, Administratia Bazinala de Apa Somes-Tisa, prin Sistemul de Gospodarire a Apelor Cluj, ne-a comunicat debitele raului Somes pentru aceasta perioada si din ziua proiectului si ne-au solicitat amanarea desfasurarii actiunii propuse pana la o data ulterioara, care va fi stabilita de comun acord in functie de conditiile hidrometeorologice, din motive principale de siguranta a noastra si de eficientizare a actiunii pe care dorim sa o intreprindem. De asemenea, programul de functionare a Microhidrocentralei Cluj I este o consecinta a functionarii in prezent a cascadei de hidrocentrale din amonte. In conditiile celor expuse mai sus, apelam la intelegerea voluntarilor care s-au implicat activ pentru punerea in practica a campaniei de ecologizare HAI LA MAL !, la intelegerea tuturor partenerilor nostri in acest proiect, a institutiilor si companiilor locale de salubrizare, respectiv a opiniei publice si precizam faptul ca suntem constienti ca siguranta noastra, a voluntarilor bine-intentionati, primeaza in acest moment. Info Point-ul campaniei stabilit pe strada Horea numarul 3 (langa Camera de Comert) va functiona pentru clarificarea situatiei intervenite”, se arata intr-un comunicat al Asociatiei EvolArts.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *