Sapunul natural, o incantare!
Sapun facut in casa, cu ingrediente naturale

Sapunurile facute in casa, cu ingrediente naturale, confera pielii o aroma speciala si raspandesc un miros subtil si suav. Va pro-punem sa preparati un astfel de sapun, cu lamaie si rozmarin, bucurandu-va astfel de beneficiile acestuia si de mirosul sau delicat.

Ingredientele de care aveti nevoie: sapun simplu cu glicerina, ierburi, precum frunze proaspete de menta si rozmarin, busuioc, coaja de lamaie, coaja de portocala

Se realizeaza astfel: Sapunul cu glicerina se taie in bucati, pe lungime. Aceste bucati se pun apoi intr-un vas de sticla, care se introduce in cuptorul cu microunde, pentru ca bucatile de sapun sa se topeasca. Se lasa 30 de secunde. Se amesteca pentru a se desface bucatile mari. Ierburile se maruntesc. Apoi se storc. Se adauga in sapunul topit.
De la citrice se rade coaja. Se stoarce si aceasta. Se presara in amestec si coaja rasa. Compo-zitia rezultata se pune in forme de plastic. Se adauga si cate o lingura de aditivi pentru fiecare recipient in parte. Aditivii pot fi uleiuri esentiale sau aromatice, coloranti, plante, cereale sau fructe.
Apoi glicerina se lasa sa se raceasca timp de cateva minute. Se lasa sa stea timp de aproximativ o ora sa se decanteze. Apoi se lasa o ora la congelator. Dupa aceea se feliaza. Sapunul gata preparat se foloseste in termen de 3 luni de la preparare. Rozmarinul este un antibacterian natural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here