Actiunea “Flori de Mai” continua: gard viu si gazon pentru Constanta verde

Ac?iunea “Flori de Mai” continu?: gard viu ?i gazon pentru Constan?a verde
Actiunea “Flori de Mai” continua: gard viu si gazon pentru Constanta verde
Actiunea “Flori de Mai” continua: gard viu si gazon pentru Constanta verde

Dupa ce temperaturile au inceput sa creasca, la inceputul acestei luni, constantenii au iesit in gradinile din jurul blocurilor pentru curatenia de primavara. Ei sunt incurajati, in acelasi timp, de municipalitate, care, in fiecare an, in aceasta perioada, invita oamenii la actiuni de infrumusetare a Constantei.

Actiunile desfasurate in ultimele doua saptamani au constat in adunarea gunoaielor si frunzelor din jurul blocului si pregatirea pamantului din gradini pentru plantarea gazonului si a florilor. Dupa aceasta prima etapa de curatenie, in perioada 13-21 aprilie, autoritatile locale ofera asociatiilor de proprietari material dendrologic, in cadrul programului „Flori de Mai” devenit traditie pentru Constanta. Sambata si duminica, municipalitatea a organizat primele activitati de distribuire a semintelor de flori, gazon si a gardului viu, urmand ca, la sfarsitul saptamanii, sa mai fie organizate inca doua actiuni de acest fel. „Experienta anilor trecuti a facut ca, si in 2013, sa oferim materialul dendrologic asociatiilor de locatari la sfarsitul saptamanii, pentru ca oamenii sunt, in general, acasa“, a declarat Gheorghe Coman, seful Serviciului Administrare Spatii Verzi, din cadrul Primariei Constanta.

Prin programul „Flori de Mai“, Primaria Constanta pune la dispozitie, pentru acest an, 100.000 de fire de gard viu din specia Sofora, doua tone de var, doua tone de gazon si 14.000 pliculete cu seminte de flori. Materialul dendrologic a fost livrat asociatiilor de locatari din Constanta in mai multe puncte stabilite de municipalitate (parcul din cartierul Tomis II, zona City Park Mall etc.). Constantenii sunt de parere ca astfel de actiuni sunt binevenite, pentru ca orasul trebuie sa aiba un aspect cat mai placut. „Primavara este anotimpul cand natura renaste, pomii infloresc. Constanta este un oras frumos, trebuie sa avem grija de el, sa il mentinem curat, iar autoritatile locale ne ajuta foarte mult“, a declarat Irina Cristescu, pensionara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *