Activitate saptamanala APM Constanta

0
586
ActivitatNagy Levente (UDMR), revocat de Ponta de la Agenţia de Mediu şi înlocuit cu Toma Petcu, trecut la PLRe saptamanala APM Constanta
Activitate saptamanala APM Constanta

In cadrul Agentiei pentru Protectia Mediului Constanta, in saptamana 22.10-26.10.2012 s-au desfasurat urmatoarele activitati:

Compartimentul Proiecte, Relatii Publice (C.P.R.P.)

S-a asigurat permanent:

– informarea publica directa;

– informarea presei;

– corespondenta pentru solicitarile scrise si petitii.

A fost transmisa la ARPM Galati Raportarea saptamanala privind actiunile de mediatizare a activitatii comunicare – aparitii media.

A fost trimis la ARPM Galati Planul lunar cu actiuni de comunicare pentru luna noiembrie.

Incepand cu data de 22 octombrie 2012 la sediul institutiei se organizeaza o expozitie de pictura cu ocazia sarbatoririi Zilei Internationale a Marii Negre. Evenimentul se organizeaza cu sprijinul SC OIL DEPOL SERVICE SRL.

Serviciul Reglementari (S.R.)

In cadrul Compartimentelor Evaluare Impact (C.E.I.) si Evaluare adecvata (C.E.A.) s-au eliberat 102 acte de reglementare si 16 consultatii tehnice.

Dezbatere publica in data de 22.10.2012, beneficiar SC ELCOMEX AGROINDUSTRIAL SA – la sediul societati din comuna Nicolae Balcescu, pentru emitere acord de mediu – AMENAJARE FERMA PENTRU CAPRE.

Dezbatere publica in data de 23.10.2012 , beneficiar SC PERLA MAJESTIC SA -la sediul societatii din orasul Navodari, Popas III Mamaia pentru emitere acord de mediu – CONSTRUIRE HOTEL P+9E, RESTAURANTE, LOC DE RECREERE SI BRANSAMENTE UTILITATI.

Biroul Deseuri si Substante Chimice Periculoase, Sol si Subsol (C.D.S.C.P.S.S), Protectia Naturii

Au fost transmise catre ANPM/ARPM Galati raportari privind :

– transportul intern de deseuri periculoase, pentru perioada iulie-septembrie 2012

– situatia agentilor economici autorizati pentru colectare si dezmembrare/tratare VSU

– fluxul deseurilor.

Conform raportarilor operatorilor economici autorizati, in luna septembrie 2012, la nivelul judetului Constanta, au fost colectate: 675,282 tone deseuri PET, 575,112 deseuri de materiale plastice, 754,138 tone deseuri carton si hartie, 344,540 tone anvelope uzate, 8466,355 tone deseuri de sticla, 51,148 tone uleiuri uzate si 2925,289 tone deseuri lemnoase.

– situatia statiilor de transfer, sortare, compostare, deseurilor municipale ,

– stadiul actual al depozitelor municipale conforme in curs de amenajare

In vederea colectarii datelor si informatiilor privind generarea si gestionarea deseurilor in anul 2011, urmatorii operatori economici au obligatia sa completeze chestionare si sa le transmita catre APM Constanta:

  • operatorii economici care genereaza mai mult de 5 t/an deseuri nepericuloase si/sau 0,1t/an deseuri periculoase -completeaza chestionare GD- PRODDES
  • operatorii de salubritate/unitatile administratiei publice locale – completeaza chestionare GD- MUN
  • operatorii instalatiilor de tratare a deseurilor/unitatilor administratiei publice locale -completeaza chestionare GD -TRAT
  • operatorii economici care desfasoara activitati de colectare/tratare deseuri in vederea reciclarii – completeaza chestionare GD- COLECTARE/TRATARE
  • operatorii statiilor de epurare orasenesti si industriale -completeaza chestionare GD- NAMOL

Se introduc in baza de date nationala privind vehiculele scoase din uz, datele transmise de operatorii economici autorizati sa desfasoare activitati de colectare si dezmembrare VSU.

Au fost aprobate paisprezece Formulare pentru transportul deseurilor periculoase catre operatori economici, din judetul Constanta, autorizati pentru valorificarea/eliminarea deseurilor periculoase.

Compartimentul Arii Protejate (C.A.P.)

Se asigura permanent corespondenta pentru solicitarile scrise cu privire la ariile naturale protejate de interes national si din Reteaua Ecologica Natura 2000.

S-au emis puncte de vedere privind incadrarea, fata de ariile naturale protejate din Judetul Constanta si impactul asupra biodiversitatii a obiectivelor propuse pentru avizare/autorizare.

Serviciul Monitorizare (S.M)

Compartimentul Monitorizare, Baze de Date (C.M.B.D)

S-a realizat validarea zilnica a datelor de calitate a aerului provenite din reteaua automata de monitorizare. Nu s-au inregistrat depasiri.

S-a asigurat functionarea corespunzatoare a statiilor automate de monitorizare a calitatii aerului prin validarea datelor rezultate si intocmirea „Buletinului zilnicpentru informarea publicului cu privire la Calitatea aerului in judetul Constanta”.

In vederea implementarii politicilor de mediu la nivel judetean pe termen scurt, mediu si lung necesar pentru solutionarea problemelor de mediu prin abordarea principiilor dezvoltarii durabile si in deplina concordanta cu planurile, strategiile si documentele legislative specifice, a fost intiat procesul de revizuire/actualizare aPlanului Local de actiune pentru Mediu pentru judetul Constanta.

S-a transmis la ARPM Galati urmatoara raportare:

– Raportarea saptamanala privind Agenda de activitati a APM Constanta;

– Raportare lunara privind Planul de masuri prioritare pe anul 2012.

Compartimentul Laborator (C.L.)

AER

In cadrul programului de monitorizare zilnica a calitatii aerului, au fost prelevate probe de pulberi in suspensie, fractiunile PM10 si PM2,5, de la statiile de monitorizare a calitatii aerului amplasate in judetul Constanta, respectiv localitatile: Constanta – statiile Casa de Cultura, Fantasio.

Au fost efectuate prelevari de pulberi sedimentabile din urmatoarele locatii: statile de monitorizare CT1, CT2, CT3, CT5, Confort Urban, Siloz Niva Prod (2,3), Unitatea Militara Cap Midia.

APA

In cadrul programului de monitorizare a calitatii apei au fost prelevate probe de apa uzata – evacuarea finala, de la Statia de Epurare Constanta Sud. Probele sunt in lucru.

SOL

In cadrul programului de monitorizare a calitatii solului au fost prelevate probe de sol din zona Port Constanta – Salport si zona Medgidia – km 22. Probele sunt in lucru.

RADIOACTIVITATE

Rezultatele analizelor de radioactivitate efectuate in regim continuu prin statiile de radioactivitate Constanta si Cernavoda (masuratori beta-globale si gamma-spectrometrice pentru factorii de mediu),

s-au situat sub valorile nivelurilor de notificare operationale.

Pentru detalii suplimentare si orice alte informatii legate de activitatea APM Constanta, puteti contacta pe Monica Bucsan sau Oana Stancovici – Bianu din cadrul Compartimentului Proiecte, Relatii Publice.

Director Executiv

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.