Energia verde a atras 1 mld. € in noua luni

Europa ar putea economisi miliarde de euro daca si-ar propune obiective mai ambitioase pentru energia regenerabila
Energia verde a atras 1 mld. € in noua luni

Energia verde a strans in primele noua luni ale acestui an investitii in valoare de circa un miliard de euro, mai bine de 900 de milioane de euro fiind atrase numai de domeniul eolian, acolo unde in fiecare zi din perioada analizata s-a montat cate o „moara de vant”.

2012 devine practic al doilea an consecutiv in care capacitatile montate in parcuri eoliene se vor dubla comparativ cu anul precedent dupa ce si in 2011 a fost bifata o astfel de performanta. In Romania, in 2009 existau 14 MW montati in parcuri eoliene. Un an mai tarziu, Romania ajunsese la 462 MW montati, pentru ca in 2011 capacitatea instalata sa ajunga la 826 MW. Anul acesta Transelectrica estimeaza o capacitate de 2.100 MW, echivalentul a trei reactoare de la Cernavoda.

Tot acest boom a avut in spate un sprijin semnificativ din partea statului. In primele noua luni din 2012 in conturile producatorilor de energie eoliana, solara sau hidro au intrat peste 200 mil. euro, suma care reprezinta valoarea certificatelor verzi emise, de doua ori mai mult decat in tot anul 2011.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *