Activitatea Agentiilor de Mediu din tara va fi verificata

Activitatea Agentiilor de Mediu din tara va fi verificata
Activitatea Agentiilor de Mediu din tara va fi verificata
Decizia a fost luata dupa ce s-a constatat ca mii de metri cubi de lemn au fost exploatati ilegal in judetul Gorj, grav afectat de inundatii.

Activitatea Agentiilor de Mediu din tara va fi verificata in scurt timp dupa ce s-a constatat ca mii de metri cubi de lemn au fost exploatati ilegal in judetul Gorj.

Reprezentantii Ministerului Mediului au facut controale in aceasta zona, grav afectata de inundatii, in urma carora s-a descoperit ca firmele din domiu au facut exploatari fara autorizatie de mediu – a precizat la RRA, ministrul de resort Attila Korodi.

“Trebuie sa mergem pana la capat si am cerut Corpului de Control urmatoarele lucruri: propuneri de clarificare legislativa, daca simt ei nevoia ca este necesar, pentru responsabilitati mai clare in viitor si vreau ca, pe invatamantul din situatia din Gorj, in zona Novaci, sa facem si verificari pentru toate Agentiile de Mediu din tara”, a spus Attila Korodi.

Institutiile cu atributii in acest domeniu “nu isi fac treaba”

Institutiile statului cu atributii in acest domeniu au o slaba activitate si nu isi fac treaba asa cum ar trebui – a declarat tot pentru Radio Romania Actualitati fostul ministru al mediului, Sulfina Barbu.

Ea a mai precizat ca pentru evitarea in viitor a inundatiilor, trebuie oprite taierile ilegale de paduri.

“Toate institutile statului cu atributii in domeniu au o slaba activitate. Agentiile de Mediu, care trebuie sa elibereze avize pentru taieri de paduri, nu-si fac treaba. Au fost eliberate avize care nu respecta legislatia, au fost eliberate avize in arii protejate sau in situri “Natura 2000″, lucru care este interzis de lege, si mai vedem o foarte slaba activitate a Garzii Nationale de Mediu, care are atributii in domeniul verificarii si controlului”, a spus Sulfina Barbu.

Articolul precedentSacalii ataca in Retezat
Articolul următorCat petrol mai are America

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente