Adina Valean: Reactia doamnei Weber este necolegiala

Europarlamentarul PNL Adina Valean ii raspunde colegei sale de partid si de Parlament European care o acuzase ca a organizat un pseudo-seminar la Bruxelles despre proiectul de la Rosia Montana.Adina Valean

„Eu sunt membra in Comisia de Industrii si in cea de Mediu in Parlamentul European, nu m-am gandit ca organizarea unui astfel de seminar are implicatii in zona de Drepturi si Libertati civile acolo unde este membra doamna Weber. Ma bucur ca domnia sa a sesizat ca nu erau opozanti ai proiectului invitati si ca i-a adus. Le-am dat cuvantul, au vorbit. Nu inteleg reactia doamnei Weber, dar fiind reprezentata si de fostii colegi de la Fundatia Soros, fac legatura cu pozitia acesteia. E o speculatie… Oricum, e o reactie necolegiala. Noi nu am votat astazi proiectul Rosia Montana, nu am dat o lege, doar am discutat. Subiectul era minieritul in Europa, iar Rosia Montana era doar un studiu de caz”, a declarat pentru REALITATEA.NET Adina Valean.

Europarlamentarul Renate Weber a acuzat-o astazi pe Adina Valean ca a pactizat cu Rosia Montana Gold Corporation. Weber sustine ca sotia presedintelui PNL a organizat o dezbatere despre proiectul Rosia Montana impreuna cu canadienii de la Gabriel Resources la care niciun opozant al acestuia nu ar fi fost invitat.

Proiectul exploatarii aurifere de la Rosia Montana a revenit in actualitate, dupa ce ministrul PD-L al Economiei, Adriean Videanu, l-a inclus in programul de guvernare, pledand pentru punerea lui in functiune cat mai rapid.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *