Scandal in PNL: Renate Weber o acuza pe Adina Valean ca a pactizat cu Rosia Montana Gold Corporation

Weber sustine ca sotia presedintelui PNL a organizat astazi o dezbatere despre proiectul Rosia Montana impreuna cu canadienii de la Gabriel Resources la care niciun opozant al acestuia nu ar fi fost invitat. Mai mult, nici Weber nu ar fi putut lua cuvantul.Renate Weber

Nici la Bruxelles nu e liniste, nici macar in acelasi partid. Intr-o postare pe Facebook, europarlamentara liberala Renate Weber isi acuza colega de partid si de Parlament European ca a organizat astazi o dezbatere despre proiectul Rosia Montana impreuna cu firma canadiana care ar urma sa exploateze zacamantul, RM Gold Corporation, la care nu a fost invitat niciun opozant al ideii.

„In aceasta dimineata, aici, la Parlamentul European, Rosia Montana Gold Corporation impreuna cu europarlamentarul liberal Adina Valean organizeaza o pseudo-dezbatere despre „sustainable and responsible mining”. De ce „pseudo”? Pentru ca nici un oponent al proiectului minier Rosia Montana nu a fost invitat – nici macar europarlamentarii romani despre care se stie ca au o pozitie clara impotriva proiectului nu au primit invitatie! Nu stiu de ce, poate aflu astazi”, scrie Weber.

Europarlamentara liberala s-a dus la dezbatere, unde ar fi avut parte de o alta surpriza: nu a fost lasata sa vorbeasca. „Desi solicitasem foarte politicos dnei Valean sa iau cuvantul (inclusiv printr-un biletel pe care i l-am trimis pe la inceputul dezbaterii, in care promiteam sa ma incadrez in 3 minute) si desi mai erau 20 de minute din timpul oficial alocat evenimentului, dna Valean a inchis pur si simplu seminarul si nu a permis luari de cuvant”.

Contactata de REALITATEA.NET, Weber a confirmat cele postate pe Facebook: „E adevarat, nu am reusit sa iau cuvantul, doamna Valean a inchis discutiile cu 20 de minute mai devreme decat era prevazut in program”.

Adina Valean si lidera grupului PNL, Norica Nicolai, nu au putut fi deocamdate contactate.

Adina Valean si Renate Weber au fost alese in vara anului trecut pe listele PNL pentru Parlamentul European. Pe listele PNL vehiculate initial de presa, Weber era pe locul 1, urmata de Valean, numai ca dupa castigarea presedintiei PNL de catre Crin Antonescu intre cele doua s-a facut rocada.

Remus Cernea ii cere socoteala lui Crin Antonescu

Partidul Verde, condus de fostul prezidentiabil Remus Cernea, „solicita Partidului National Liberal si presedintelui acestuia, dl. Crin Antonescu, sa declare public daca firma Rosia Montana Gold Corporation sau alte firme interesate in demararea exploatarii miniere pe baza de cianuri la Rosia Montana au sprijinit, si in ce cuantum, campaniile electorale ale PNL la alegerile prezidentiale si europarlamentare din 2009 si parlamentare din 2008.” Partidul Verde se opune proiectului de la Rosia.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *