Orar de adoptii pentru cainii de la adapostul Feteni – Ramnicu Valcea, de doua ori pe saptamana

0
1355
Orar de adopţii pentru câinii de la adapostul Feteni - Ramnicu Valcea, de două ori pe săptămână
Orar de adoptii pentru cainii de la adapostul Feteni – Ramnicu Valcea, de doua ori pe saptamana

Intalnirea de miercuri de la amiaza dintre conducerea Primariei municipiului, reprezentantii Serviciului de gestionare a cainilor fara stapan si Asociatia „A doua sansa” a stabilit o serie de noi masuri referitoare atat la imbunatatirea activitatii serviciului de ecarisaj si a functionarii Adapostului de la Feteni, cat si la imbunatatirea relatiilor dintre administratia locala si asociatia de protectie a animalelor. Astfel, s-a stabilit ca pe langa programul de adoptii si revendicari de la Adapostul din Feteni de doua zile pe saptamana – martea, intre orele 11.00 – 13.00 si joia, intre orele 15.00 – 17.00 – in fiecare joi, intre orele 13.00 – 15.00, membrii Asociatiei ”A doua sansa” sa poata avea acces in Adapostul de la Feteni pentru verificarea modului in care sunt ingrijiti cainii si pentru fotografierea lor, in vederea postarii pe retele de socializare, pentru cresterea numarului de adoptii. Partile au cazut de acord asupra necesitatii angajarii la adoptii a unui tehnician veterinar, iar Asociatia ”A doua sansa” si-a aratat disponibilitatea de a contribui si de a se implica in actiunea de sterilizare prin aducerea unor asociatii specializate in astfel de actiuni, propunere apreciata si agreata de conducerea primariei. Primarul Emilian Francu – care a gestionat aceasta intalnire alaturi de viceprimarul Gheorghe Ionita – a anuntat ca se intentioneaza marirea numarului de padocuri de la adapost si a mai propus sa se continue aceasta modalitate de colaborare pana in cursul lunii februarie, cand se va face o analiza a rezultatelor obtinute si se vor stabili noi modalitati de diversificare a parteneriatului dintre municipalitate si Asociatia ”A doua sansa”.

Hrana pentru cainii fara stapan, cu ajutorul ONG-urilor

Parteneriatul intre noua conducere a Primariei Ramnicului si asociatiile de protectie a animalelor, desi demarat greu si intr-un context de neincredere incepe acum sa prinda contur. Astfel, dupa cateva intalniri organizate si mediate de viceprimarul Gheorghe Ionita, Primaria a acceptat implicarea si contributia iubitorilor de animale la furnizarea de hrana suplimentara (18 saci acum doua saptamani, 11 saci saptamana trecuta), furnizarea a 36 de baloti de iarba uscata drept asternut, precum si schimbarea orarului de adoptii si revendicari.

Orar de adoptii pentru cainii vagabonzi, de doua ori pe saptamana

In prezent aceasta activitate este deschisa de doua ori pe saptamana, intr-una din zile – joia – programul fiind, la propunerea asociatiilor, dupa-amiaza, intre orele 15.00 – 17.00. Se vine astfel in intampinarea dorintelor si necesitatilor iubitorilor de animale care au programul de lucru numai dimineata. Primaria Ramnicu Valcea multumeste si pe aceasta cale tuturor celor care se implica activ in gestionarea si solutionarea acestei probleme deosebit de complexe si sensibile. „Numai parteneriatul, deschis si onest, poate contribui la gasirea si implementarea solutiilor si nu consumarea energiilor in dispute sterile si ineficace”, si-a exprimat convingerea viceprimarul Gheorghe Ionita la intalnirea de saptamana trecuta. Noi solutii si actiuni concrete se asteapta a fi decise si agreate dupa intalnirea de saptamana aceasta.

Echipele de ecarisaj, in cautarea cainilor fara stapan

Totodata, echipele de ecarisaj vor actiona in aceste zile pentru imputinarea haitelor de caini fara stapan din oras. Astfel, la indicatia conducerii Primariei municipiului Ramnicu Valcea, echipele de ecarisaj vor lua masurile necesare pentru prinderea haitelor de caini de la intersectia strazilor Republicii si Nicolae Titulescu. De asemenea, s-a mai dat dispozitie ca in zilele nelucratoare aferente sarbatorilor de iarna sa fie desemnati salariati din primarie cu functia de ofiteri de serviciu, care sa poata gestiona problemele care pot aparea in urmatoarea perioada.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.