Adunare ecumenica in stil ecologic

Participantii la cea de-a treia Adunare Ecumenica Europeana de la Sibiu vor primi timp de 5 zile mancare ecologica. Delegatii care vor sosi cu avionul vor fi rugati sa doneze cate 15 euro pentru a compensa emisiile de bioxid de carbon provocate de zborurile aeronavelor. Aceste masuri speciale vor fi puse in aplicare de Parohia Evanghelica din Sibiu care incearca astfel sa reduca efectele incalzirii globale.

Organizatorii Adunari Ecumenice de la Sibiu cred ca orice eveniment de amploare are efecte negative asupra mediului inconjurator. De aceea, pentru prima data in Romania o manifestare atat de importanta si cu participare numeroasa va fi organizata strict pe criterii ecologice. Fiecare participant va trebui sa doneze cate 15 euro pentru salvarea padurilor din jurul Sibiului, iar invitatilor le-au fost pregatite alimente ecologice.

Cina festiva de la deschiderea evenimentului religios, cele doua pauze zilnice de cafea, precum si mancarea servita la pachet vor fi pregatite numai din produse naturale oferite de o asociatie de fermieri romani, sasi si unguri.

La cea de-a treia Adunare Ecumenica Europeana vor participa 2.500 de delegati oficiali ai tuturor bisericilor europene, printre care episcopi, cardinali, mitropoliti sau preoti.

Evenimentul, care are loc doar o data la 10 ani, va fi deschis oficial pe 5 septembrie in prezenta presedintelui Traian Basescu si a presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barosso

Sursa: Realitatea TV

Articole similare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente