Aerul a devenit irespirabil pentru ploiesteni

Aerul a devenit irespirabil pentru ploiesteni

Garda de Mediu pregateste o amenda de un miliard de lei vechi

Aerul a devenit irespirabil, in noaptea de vineri spre sambata, pentru ploiestenii care locuiesc in cartierul Mihai Bravu si in zona de sud a municipiului. Un miros intepator de gaze a patruns in locuinte, in miez de noapte, locuitorii din zonele mentionate temandu-se ca ar putea avea scurgeri de gaze la reteaua de alimentare. De fapt, dupa cum s-a constatat sambata dimineata, mirosul patrunzator a provenit de la rafinaria Petrotel – Lukoil, societate care se afla in plin proces de revizie si care, fara a anunta nicio institutie de mediu, a aruncat in atmosfera o serie de noxe provenite de la curatarea instalatiilor cu aburi fierbinti.
Garda de Mediu si Agentia pentru Protectia Mediului Prahova au determinat clar poluatorul – rafinaria Lukoil – ai carei reprezentanti au recunoscut ca emisiile de gaze au provenit de la aceasta societate, dar care au afirmat, senini, ca “tehnologic, nu se poate altfel”! Sambata, membri ai conducerii rafinariei au fost chemati la Institutia Prefectului pentru a lamuri modul in care s-a produs poluarea, in urma intalnirii ajungandu-se la concluzia ca este nevoie de… mai multa comunicare atat cu Garda de Mediu, cat si cu Agentia pentru Protectia Mediului.
Dupa sedinta, directorul general adjunct al rafinariei, Dan Danulescu, a declarat ca se vor lua masuri pentru diminuarea disconfortului olfactiv pe perioada reviziei instalatiilor. Mai mult decat atat, acesta a precizat ca, la redeschiderea rafinariei, ar urma ca emisiile de oxizi de sulf in atmosfera sa se reduca de trei ori, lucru care ramane de constatat in perioada urmatoare daca, intr-adevar, se va produce.
Florin Diaconu, seful interimar al Garzii de Mediu Prahova, a declarat, sambata, ca se ia in calcul, totusi, amendarea rafinariei Lukoil cu un miliard de lei vechi, pentru neluarea masurilor de prevenire a “disconfortului olfactiv” pe care l-a suportat populatia Ploiestiului.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente