Aerul devine mai respirabil

  0
  373

  Presedintele PE, Hans – Gert Poettering, a declarat ieri, in plenul Parlamentului, ca Uniunea Europeana (UE) este preocupata de siguranta mediului inconjurator si a felicitat Romania ca a reusit sa se numere printre cele patru state membre care au izbutit sa reduca emisiile de dioxid de carbon.

  „Romania trebuie sa mai faca eforturi foarte mari, lucru valabil pentru intreaga Uniune Europeana. Multe obiective sunt importante pentru toti si pot fi atinse doar impreuna”, a declarat Poettering, referindu-se la singuranta mediului inconjurator.

  Mai facem si lucruri bune

  El a precizat ca una dintre preocuparile UE este lupta impotriva modificarilor climatice. „Economiile noastre consuma foarte multa energie. Romania isi face griji pentru dependenta de state terte. In acest sens, este important sa ne sprijinim reciproc. UE lupta impotriva modificarilor climatice”, a adaugat presedintele Parlamentului European (PE).

  Sa aparam mediul

  De asemenea, el a apreciat ca energiile alternative trebuie stimulate, fiind necesara dezlipirea de cele traditionale. „Delta Dunarii, facand parte din mostenirea globala, precum si Marea Neaga au fost amenintate de evenimente naturale. Nu avem voie sa le lasam amenintate. Trebuie sa facem ceva. Felicit Romania ca a fost una dintre cele patru tari ale UE care au reusit sa-si reduca emisiile de dioxid de carbon”, a adaugat presedintele PE.

  Sursa: Editie Speciala

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.